Bigadan kısa kısa

Bigadan kısa kısa -İş adamından başpehlivana kispet


ÇANAKKALE (A.A) - İş adamı Hasan Yavuz, Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlanan başpehlivan Nail Kurta kispet hediye etti.
     Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği (BOŞNAK) Başkanı da olan Yavuz, Kurtun, Kırkpınar Yağlı Güreşlerine kadar çalışmaları sırasında gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
     Kurt da Bigada 25 yıldır güreş tuttuğunu ve gelecek yıl Kırkpınarda aktif sporculuk yaşamına son vermeyi düşündüğünü belirterek, "Çalışmalarımı kendi imkanlarımla sürdürüyorum. Bu da bir hayli güç. Günde 3 saat ağırlık kaldırarak koşarak çalışıyorum. Bana sponsor olan Hasan Yavuza teşekkür ederim" dedi.
    
     -Bigada köy ve belde yolları ağaçlandırılıyor
    
     Biga Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, Akköprü köy yoluna dikilmek üzere 120 mavi servi ve 100 top akasya fidanının ücretsiz tahsis edildiğini söyledi.
     Akkaya, yaptığı açıklamada, belediyelerle köylerden gelen talepler doğrultusunda yetişme ortamı şartları uygunluğuna göre tespit edilen her türlü orman ağacı fidanıyla süs bitkisinin, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğünce tahsis edildiğini bildirdi.
     Köy Muhtarı Muzaffer Sınmaz da kendilerine tahsis edilen fidanları yol kenarlarına dikerek bakımlarını yapacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Serten Akkaya / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bigadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER