Bilecikte, Regaip Kandilinde çeşmelerden

Bilecikte, Regaip Kandilinde çeşmelerden şerbet aktı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediyesi tarafından Regaip Kandili münasebetiyle Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden şerbet aktı.
     Üç ayların başlaması ve Regaib kandili dolayısıyla geleneksel hale getirilen etkinlik kapsamında, Şehitler Parkında bulunan çeşmeden şerbet ikramı yapıldı, kandil simidi ve lokum dağıtıldı.
     Belediye Başkanı Selim Yağcı, tarihe bakıldığında, çeşmelerden özel günlerde su yerine farklı içeceklerin akıtıldığının bilindiğini belirterek, belediye olarak bu tür güzel faaliyetleri yaşatmak ve hatırlamak için geleneksel hale getirdiklerini kaydetti. Geleneklerin birçoğunda yardımlaşma, birlik ve beraberlik mesajlarının yattığını dile getiren Yağcı, bereketli üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaip Kandilinde, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğin güçlenmesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     -Bilecik Belediyesinden asansör ruhsatlarına düzenleme
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından, 1 Haziran 2013 tarihi itibariyle ruhsatsız asansör kullanımı nedeniyle bina yönetimlerine cezai işlem yapılacağı bildirildi.
     Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, yaptığı açıklamada, asansör ruhsatlarıyla ilgili bir düzenlemenin yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     "Ticari alan olan asansörlü binaların, asansör ruhsatları mesken olarak beyan edilerek alınmalarına rağmen sonrasında kafe, büro, ofis, apart gibi imal şartlarının üzerinde yüksek trafikle kullanıldığı görülmüş olup bu durum hayati risk teşkil etmektedir. Ruhsatları ve trafik hesapları bakımından meskene uygun şekilde alınan ruhsatla, kanun dışı olarak amacı dışında kullanıldıklarından mevcut ruhsatları iptal edilecektir. 15 Mayıs 2013 tarihinden itibaren 15 gün süre içinde Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne müracaat ederek asansörlerin ruhsatlarını gerekli teknik düzenleme sonrası ticari hale getirmeleri gerekmektedir. Düzenlemeye uymayanlara,1 Haziran 2013 itibariyle ruhsatsız asansör kullanımı nedeniyle bina yönetimlerine cezai işlem uygulanacak ve asansör, ruhsat alana kadar kapatılacaktır."
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikte, Regaip Kandilinde çeşmelerden Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER