Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Gölpazarında şiir dinletisi


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı Şehit Kemal Ay Lisesi tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Bir bahar akşamı" adlı şiir dinletisi düzenlendi.
     Okul Müdürü Zaim Akbulut, Çok Amaçlı Salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı Selman Arslan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yıldız, okul müdürleri, veliler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını, içeriğine ve anlamına yakışır manada, birlik ve beraberlik içerisinde kutladıklarını bildirdi.
     Öğrenciler, saz ve gitar eşliğinde şairlerin şiirlerini, şarkı ve türkülerini seslendirdi.
     Şiir dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
     İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonunda "Söze sese davet" adlı şiir ve 5. sınıf öğrencilerince de ilahi seslendirildi.
    
     -Obezite danışma birimi çalışmaları
    
     Bilecik Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Banu Nurhan Oral, çağın en büyük sağlık problemlerinden biri olan obeziteden korunmada devlete ve bireylere farklı sorumluluklar düştüğünü bildirdi.
     Dr. Oral, epidemiyolojik çalışmaların, yaş, cinsiyet, gibi demografik faktörlerle, eğitim düzeyi medeni durum gibi sosyo-kültürel faktörler yanında biyolojik faktörlerin ve beslenme alışkanlıklarının, sigara ve alkol tüketimi ile fiziksel aktivite azlığı gibi yaşam biçimi faktörlerinin de obeziteden sorumlu olduğunu gösterdiğini kaydetti.
     Obezite ile mücadelenin birçok hastalıkla mücadele anlamına geldiğini belirten Dr. Oral, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Obezite, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple obezite ile mücadele etmek ülkemizin geleceği için son derece önemlidir. Sağlık Bakanlığının obezite ile mücadele programı çalışmaları kapsamında Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından toplum sağlığı merkezine bağlı olarak kurulan "Obezite Danışma Birimi" iki aydır rutin olarak hizmet vermeye başlamıştır. Randevu sistemiyle çalışmakta olan birimimiz pazartesi, salı ve çarşamba günleri diyetisyen tarafından hizmet vermektedir. Birim morbid obez hastalara öncelik vermekle birlikte obezitenin yol açtığı kronik hastalıkları olanların başvurularını kabul etmektedir. Kiloları nedeni ile okul ve iş yaşamında, sosyal ilişkilerinde ve fiziksel etkinliklerde eleştirilme ve sosyal dışlanma ile karşılaşan bireylerin özgüvenlerinin geliştirilmesi, beslenme ile ilgili alışkanlıklarının değiştirilerek beslenme ve fiziksel aktivite ile ilgili olumsuz davranışlarını olumlu yönde değiştirmeleri veya azaltmaları, olumlu davranışları ise pekiştirerek hayat tarzı haline getirmeleri amaçlanmıştır."
    
     Muhabir: Zafer Özuğur - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER