Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Bilecik Belediyesinden aşure ikramı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.
     Tevfikbey Caddesinde vatandaşlara ve basın mensuplarına kendi elleriyle aşure ikramında bulunan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı dolayısıyla belediye olarak kentin çeşitli mahallelerinde aşure dağıttıklarını söyledi.
     Aşure ikramı geleneğini 8 yıldan beri gerçekleştirdiklerini ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:
     Geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliği sürdürüyoruz. Bu yıl da Muharrem ayına erdik ve bu etkinliği gerçekleştirdik. Allah dualarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin. Aşure birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü demektir. Nasıl bütün gıda maddelerinin bir araya toplanmasıyla bu tat meydana geliyorsa, toplumumuzdaki çeşitliliğin de böyle güzel bir tat meydana getirebileceğini düşünüyorum. Aşurede güzel bir birliktelik görüyoruz. İnşallah, ülke ve millet olarak da birlik ve beraberliğimiz hiç bozulmaz.
    
     -Bilecik Atatürk İlkokulunda kan bağışı kampanyası
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Atatürk İlkokulu öğretmenleri ve öğrenci velileri tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Okul Müdürü İsmail Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kızılay ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında Gönüllü kan bağışçısı kazanma faaliyetleri protokol kapsamında öğrenci velilerine bağış formu dağıttıklarını belirterek, 172 velinin kan bağışı için müracaat ettiğini kaydetti.
     Çocuklara kan vermenin vücut sağlığı açısından önemini ve birçok hastanın da kana ihtiyacı olduğunu anlattıklarını ifade eden Işık, şunları söyledi:
     Kan vermenin gerekliliğini, önemini her fırsatta öğrenci ve velilerimize hatırlatıyoruz. Kan bağışlarına olan duyarlılık eğitimle artacaktır. Eğitimciler olarak örnek olmamız halinde diğer kitlelerde kan bağışına karşı daha bilinçli ve duyarlı hale geleceklerdir.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen - Mesut Tankulu / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER