Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü -TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: Bağımsızlık uğruna verilen savaşın kritik bir döneminde kazanılan 2. İnönü Zaferi, kurtuluşa uzanan


BİLECİK (A.A) - TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu (KİT) Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, bağımsızlık uğruna verilen savaşın kritik bir döneminde kazanılan 2. İnönü Zaferinin, kurtuluşa uzanan yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu bildirdi.
     Poyraz, 2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü komutasındaki ordunun ikinci kez zafere ulaşmasının, millete ve orduya moral ve güç aşıladığını, yurtta büyük coşku ve sevinç yarattığını kaydetti.
     İçte ve dışta büyük yankı uyandıran 2. İnönü Zaferinin, Mustafa Kemal Atatürkün vurguladığı gibi, milletin yazgısını değiştirmiş, Ankara Hükümetinin gücünü ve saygınlığını artırmış, ayrıca birçok ülkenin politikalarını değiştirmesine neden olduğunu ifade eden Poyraz, şunları bildirdi:
     Mustafa Kemal Atatürkün, Samsuna çıkışıyla başlayan süreç, Amasya genelgesinin yayımlanması, kongrelerin toplanması, meclisin açılması ile hız kazanmış, savaş alanlarında eşine az rastlanır başarıların elde edilmesi ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin tarih sahnesindeki yerini almasıyla sonuçlanmıştır. Bugün bizlere düşen en büyük görev, bağımsızlık uğruna geçmişte verilen mücadelenin önemini kavrayarak, yurdumuzu ve bölünmez bütünlüğümüzü aynı bilinçle korumak, ulus olmamızı sağlayan ortak değerlerimize her ne koşulda olursa olsun kararlılıkla sahip çıkmak, Cumhuriyetimizi tüm kazanımları ile birlikte sonsuza dek yaşatmak ve geleceğe taşımaktır.
    
     -Bozüyük Belediye Başkan Vekili Bakıcının, 2. İnönü Zaferi, mesajı
    
     Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, 2. İnönü Zaferinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde zaferle sonuçlanan ulusal bağımsızlık savaşının önemli dönüm noktalarından bir olduğunu bildirdi.
     Bakıcı, 2. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, İnönü Zaferlerinin, milletin bağımsızlığından ve vatan topraklarından vazgeçmeyeceği yönündeki kararlılığının güçlü bir ifadesi olduğuna işaret etti.
     1. Dünya Savaşının ardından zor dönemler geçiren milletin, vatanından ve bağımsızlığından vazgeçmeyeceği yönündeki büyük ruhu İnönü Zaferlerinde gösterdiğini vurgulayan Bakıcı, Tarihin altın sayfalarından biri olan İnönü Zaferleri, milletin bağımsızlık ülküsünün yanında askeri gücünün de görülmesini sağladı. İnönü Zaferleri, Anadoluda başlayan kurtuluş mücadelesine büyük bir moral ve güç katmıştır dedi.
    
     -Bozüyük Toplum Destekli Polisler esnafa broşür
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, kentte faaliyet gösteren esnafa broşür dağıttı.
     Yediler, Yeşilkent ve Kasımpaşa Mahallesindeki esnafları ziyaret eden polisler, hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda iş yeri sahiplerini uyardı.
     Olası hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirme yapan ekipler, iş yerlerine kamera ve alarm sistemi taktırılması gibi konularda da uyarılarda bulunarak, şüpheli durumlarda ücretsiz 155 polis imdat hattını aramalarını istedi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER