Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Kasaplara et ve et ürünleri bilgilendirme toplantısı


BİLECİK (A.A) - Gölpazarı Gıda, etiket' title='Tarım haberleri'>Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce kasaplara et ve et ürünleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü veterineri Derya Doğan, Müdürlük Toplantı Salonunda, kasapların satışını yapacakları eti ya da mamulü veteriner sağlık raporu, katılmış madde, üreticinin adresi, üretim tarihi ve son kullanma tarihi bilgilerinin vatandaşların görebileceği şekilde vitrinine etiket düzenleyip konulması gerektiğini bildirdi.
     Gıda güvenirliğinin sağlanması için iş yerlerinin, çalışma ortamının ve kullanılan ekipmanların temizliği, atıkların uzaklaştırılması ile personelin hijyeni konularında bilgi veren Doğan, denetimler sırasında etiket bulundurmayanlara 5 bin lira, sucuğa başka bir ürün karıştırılması halinde 12 bin 875 lira, etiketi uymayanlara da 6 bin 400 lira para cezası uygulanacağını, ayrıca etiketi olmayan mamullerinde toplanarak imha edileceğini belirtti.
    
     -Pazaryerinde Erken tanı hayat kurtarır semineri
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri ilçesinde, Erken tanı hayat kurtarır semineri düzenlendi.
     Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Emel Kader Aydın, Atatürk Ortaokulu Salonunda, 1-7 Nisan Kanser Haftası nedeniyle bayanlara yönelik kanserde Erken tanı hayat kurtarır seminerinde, her yaşta görülebilen ve çağın hastalığı olan kanserin bazı türlerinin, tarama ile erken tanınıp tedavi şansı olması açısından önem arz ettiğini söyledi.
     Halkın farkındalığının artırılması ve bilinçlendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Aydın, kadınların özellikle meme kanseri konusunda kendi sorumlulukları olduğuna dikkati çekti.
     Seminerde ayrıca, Kanserde Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM) ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
    
     -Pazaryerinde Türkeş için mevlit okutuldu
    
     (Fotoğraflı)
    
     Pazaryeri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı temsilciliği, MHP eski genel başkanı merhum Alparslan Türkeşin, 16. ölüm yıl dönümü dolayısıyla Kara Mustafa Camisinde mevlit okuttu.
     Vakfı Temsilcisi Ümit Özçalık, Türkeşi, ölümünün 16. yılında unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, Türkeşin yaşamı boyunca Türklüğün itibarını korumak için canla, başla çalıştığını, onun yolunda yürümeye devam edeceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Zafer Özuğur - İbrahim Öztosun / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER