Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -İl Kültür ve Turizm Müdürü Topsoy, Vali Akpınarı ziyaret etti


BİLECİK (A.A) - İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy ve beraberindekiler, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınarı makamında ziyaret etti.
     Ziyarette, yöresel kıyafetleriyle gelen öğrencilerle sohbet eden Akpınar, ülkelerin ve bölgelerin tarihi, kültürel değerlerinin tanıtımında turizmin önemli olduğunu vurguladı.
     Konuşmaların ardından öğrenciler, Akpınara çiçek verdi.
     Daha sonra Topsoy ve beraberindekiler, Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sundu.
    
     -Bilecikte Kültür ve Turizm Değerleri El Sanatları Sergisi-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Bilecik Halk Eğitim Merkezi ve Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan, Bilecik Kültür ve Turizm Değerleri El Sanatları Sergisi açıldı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Seyfettin Topsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonunda gerçekleştirilen serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
     "Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği olan kültür ve tarih zenginliğinin yanı sıra sivil mimari örnekleri, gölleri, göletleri, yaylaları, ormanları, kanyonları ve madenleri ile kendini ön plana çıkartan Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Ege ve Güney Bölgelerimizin bağlantı yolları ve kavşak noktasında bulunan, Ertuğrul Gazi, Şeyh Edebali, Dursun Fakıh ve Kumral Abdal gibi Osmanlı Devletinin manevi kurucularının türbelerine ev sahipliği yapan Bilecik, iç ve dış turizm yönünden ülkemiz adına büyük bir önem arz etmektedir. Bu vesileyle, keşfedilmemiş güzelliklere sahip ve keşfedilmeyi bekleyen, Türk turizmi için ise parlayan bir yıldız olan Bilecik ilimize tüm insanlarımızı davet ediyorum."
     Konuşmanın ardından, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
     Programa, Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Ali Fidan, Bilecik Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Ömer Balcı, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu, Bilecik El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Eyvaz Acarca, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Musa Ünaldı, Bilecik Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER