Bilecik Halk Eğitim Merkezinden yılsonu sergisi

Bilecik Halk Eğitim Merkezinden yılsonu sergisi


BİLECİK (A.A) - Bilecik Halk Eğitim Merkezince 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında kursiyerler tarafından hazırlanan sergi açıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu, Belediye Kültür Sitesinde düzenlenen sergi açılışında yaptığı konuşmada, merkezlerin yurt sathında gerek eğitimin tabana yayılması gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlendiğini belirterek, vatandaşların sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, bilgi ve becerilerini kazandırmak, okuma-yazma bilmeyenlere öğretmek, unutulmaya yüz tutmuş kültürel varlıkları ortaya çıkarmak ve tüketen değil üreten bir toplum oluşturmanın en büyük amaçları olduğunu söyledi.
     Merkezin meslek kurslarının yanı sıra sanatsal faaliyetlerin yapıldığı birer sanat evleri olduğunu ifade eden Kutlu, şöyle konuştu:
     Sanat penceresinden hayata bakış açısı çok geniştir. Bu ufukta, insanı sevmek, değer vermek, hoşgörü ve hayatı kucaklamak vardır. Eğitim ve öğretimin en önemli yanı insanları hayata bağlaması ve hayatla barışık hale getirmesidir. Bu yönüyle düşündüğümüz zaman örgün ve yaygın eğitim ayrılmaz bir ikili olduğunu görürüz. Zaten sosyal ve ekonomik kalkınma ile sanat eşdeğer misyon yüklenmedikçe gerçek bir ilerlemeden bahsedemeyiz. Gelişmiş toplumlar aynı zamanda sanatını zirveye çıkarmış olan toplumlardır. Eğitim ancak ve ancak toplum olarak desteklenirse ve gerçekleştirilirse bir anlam kazanır.
     Kutlu, 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında 271 kursa katılan 4 bin 281 kursiyerin belge almaya hak kazındığını ve 388 kişinin okuryazar duruma getirildiğini sözlerine ekledi.
     Gitar kursuna katılan kursiyerlerin konserinin ardından Vali Halil İbrahim Akpınar, Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Hüseyin Can ve beraberindekiler, kursiyerler tarafından açılan sergiyi gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Halk Eğitim Merkezinden yılsonu sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER