Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde iftar yemeği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde iftar yemeği -Rektör Prof. Dr. Özcan: -Artık biz tercih edilen bir üniversite olduk. 13 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görecek


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Artık biz tercih edilen bir üniversite olduk. 13 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görecek dedi.
     Rektörlük tarafından üniversite yerleşkesinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Rüştü Mumcu ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle idari ve akademik personele iftar yemeği verildi.
     Prof. Dr. Özcan, yemek sonrası yaptığı konuşmada, üniversitenin doluluk oranının yüzde 90ların üzerinde olduğunu ve yüzde 99lara ulaştığını söyledi.
     Üniversitenin idari, akademik ve öğrenci sayısı ile merkezde 8 bin üzerinde bir nüfus yoğunluğu oluşturduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Özcan, şöyle devam etti:
     Bu yıl iki yeni bölüm açıyoruz. Bunlardan biri 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu, diğeri de iki yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu. Bu bölümler, personel temini konusunda güç olan bölümler ama Bilecikin ülkemize sunduğu değerler itibariyle bölümlerin açılması için gerekli akademik kadroyu büyük ölçüde tamamladık. Yeni akademik dönemde buralara yeni yerleşim yerleri yapılacak. Bu okulların açılması önemli. Çünkü çevremizde Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan gençlerimiz, yüksek tahsillerine buralarda devam edecek. İki yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) izin verirse, şehirde terk ettiğimiz Özel İdare binalarında öğrenim görecek.
     Şu ana kadar yaşadığımız en büyük ihalemiz neticelendi. Yaklaşık 20 milyon liralık Rektörlük, kütüphane ve kongre alanların ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki yıl merkez yerleşkemizin ana silüeti ortaya çıkmış olacak. Şu an itibariyle 70 bin metrekareye ulaşan kapalı bir alanımız oldu. Tüm spor tesislerini aşağı yukarı tamamladık. Yeşil alanlarımız öğrencilerimizin kullanımındadır. Yemekhane ve sosyal tesis gibi alanlarımızla ilgili ihtiyaçları da gidermek üzereyiz.
    
     -Önceliğimiz; çağın gerektirdiği şartlarda eğitim imkanları sunmak-
    
     Türkiyede 175 üniversite bulunduğunu ve bunların yarısına yakınının özel üniversiteler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özcan, devlet üniversitelerinin yerleşmiş imkanlara sahip olduğunu anlattı.
     Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:
     Artık biz tercih edilen bir üniversite olduk. 13 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görecek. Üniversite olarak bölüm kapatmıyoruz. Bu yıl öğrencilerin, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine yerleşme oranları arttı. Dolayısıyla öğrenciler oralara gidince ilçelerdeki iki yıllık yüksekokullarda her bir bölümdeki öğrenci sayısı 10un altına düşerse YÖK tarafından o bölüm açılmıyor. Yoksa biz bölüm kapatmıyoruz. Bazı bölümler de eskiyor, yani güncelliğini koruyamıyor. O bölümlerin yerine başka bölümlere öğrencileri kaydırmaya çalışıyoruz. Ancak karşılaştığımız en büyük sorun, akademik kadro bulmada zorlanıyoruz. Önceliğimiz; çağın gerektirdiği şartlarda eğitim imkanları sunmak.
     Ziraat Fakültesinin açılması için hazırlanan tasarı için bakanlık onayı beklendiğini bildiren Prof. Dr. Özcan, tasarının onaylanması halinde bölgenin tarımsal faaliyetleriyle ilgili ihtiyacı karşılayabilecek 4 yıllık çok güzel bir okula sahip olacaklarını söyledi.
     Prof. Dr. Özcan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin kurulması için Bakanlar Kurulundan onay beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde iftar yemeği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER