Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: (BDPlilerin teröristlerle buluşması) Bu olayın bir buluşma olması halinde, toplumun bütünüyle barışık bir milletvekilliği sürdürmeleri güç olur -Umarız bir buluşma şeklinde tezahür etmem


KOCAELİ (A.A) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, BDPli milletvekillerin, Şemdinli-Derecik bölgesinde PKKlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, Bu olayın bir buluşma olması halinde toplumun bütünüyle barışık bir milletvekilliği sürdürmeleri güç olur dedi.
     Bakan Ergün, Kocaelideki geleneksel kent bayramlaşması sonrası gazetecilerin BDPli milletvekillerin teröristlerle buluşmasına ilişkin sorusu üzerine, konuyla ilgili savcılığın gerekli soruşturmayı başlattığını belirterek, milletvekillerinin PKKlılar tarafından yollarının kesildiğini iddia ettiklerini söyledi.
     Görüntüler bunu teyit eden görüntüler değil, yani memnuniyetle ortaya çıkmış karşılaşma gibi algılanıyor diyen Ergün, savcılığın yol kesme veya buluşma olup olmadığını ortaya çıkaracağını kaydetti.
     Bakan Ergün, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
     Bu olayın bir buluşma olması halinde, toplumun bütünüyle barışık bir milletvekilliği sürdürmeleri güç olur. Toplum, dağlarda eli silahlı eşkıyalarla yolda buluşan bir milletvekili profili istemez. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti toprakları içerisinde Anadolunun bütünlüğü içerisinde böyle bir milletvekilliği sürdürmek son derece sıkıntılı olacaktır. Umarız bir buluşma şeklinde tezahür etmemiştir. Bir terörist faaliyete maruz kalmış da olabilirler, savcılık bunu açığa çıkaracak. Milletvekillerinin görüntüleri itibariyle baktığımızda, toplumun ve bizim de tasvip etmeyeceğimiz bazı görüntüler olduğu da açık.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER