Bilişimciler sorunlarını görüştü

Bilişimciler sorunlarını görüştü


KOCAELİ (A.A) - Marka Bölgesi Odaları Bilişim Meslek Komiteleri Müşterek toplantısı, Kocaeli Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi.
     Sanayi Odasından yapılan açıklamada, toplantının Divan Başkanlığını Kocaeli Sanayi Odası Komite üyesi Salih Güçbilmez, yardımcılıklarını ise Bilişim Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Veysi Uzunkaya, Gebze Ticaret Odası Komite üyesi Musa Günay ve Kocaeli Ticaret Odası Meslek komite Üyesi Nurten Çakmakın üstlendiği bildirildi.
     Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli sanayi Odası Genel sekreteri Mehmet Barış Turabi, Kocaelideki teknopark yapılanması ve Muallim Köyde yeni kurulan Silikon Vadisinin öneminden söz etti, bilişim sektörünün sorunlarını anlattı.
     Bölgedeki bilişim lisanslamaları hakkında sorunlar ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya ayrıca Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.
     Toplantıda, yazılım lisanslamada devlet politikaları ve sivil toplum kuruluşlarının kendileri ve üyelerine verebilecekleri katkılar konusunda fikir birliğine varıldı. Yapılacak çalışmaların bir sonraki toplantıya kadar olgunlaştırılması ve eylem planı oluşturulması kararı alındı.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bilişimciler sorunlarını görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER