Bin 200 kişilik aşure 1 saatte

Bin 200 kişilik aşure 1 saatte bitti -Bodrum Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen aşure etkinliğinde bin 200 kişilik aşure 1 saatte tükendi


MUĞLA (A.A) - Bodrum Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen aşure etkinliğinde bin 200 kişilik aşure 1 saatte tükendi.
     Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneğinin düzenlediği aşure etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitim Gönüllüleri Derneğinin düzenlediği ve Zaman Kardeşlik Zamanı sloganı adı altında yapılan etkinliğe Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu, Eğitim Gönüllüleri Derneğini Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Aşure dağıtımı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eğitim Gönüllüleri Derneğini Başkanı Murat Erkmen, Muharrem ayı aşure geleneğini Cem Vakfı ile birlikte organize ettiklerini ifade etti.
     Bodrumun değişik kültürlerin buluştuğu bir yer olduğunu ifade eden Erkmen, Bu kültürlük içerisinde aşurenin de ayrı bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle böyle bir organizasyon yaparak Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak işin içinde olmak istedik dedi.
     Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı Mehmet Çuhadaroğlu da organizasyonda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu ayın kıymetini değerini bilmeliyiz, bu ay aynı zamanda matem ayıdır. Hz. Hüseyinin Kerbelada şehir edilmesi Muharrem ayının 10una denk gelir. Aleviler olarak, bu ayda yas tutarız, oruç tutarız ve oruç sonunda aşure dağıtırız. Aşurenin anlamı Türkiyedeki insanların çeşitliliği gibi aşurenin içindeki malzemelerde çeşitlidir. Bu barışın, sevginin, dostluğun bir göstergesidir.
     Murat Erkmen ile Mehmet Çuhadaroğlunun kepçe ile vatandaşlara ikram ettiği aşure, 8 saatte hazırlandı. Dev aşure kazanı yaklaşık bin 200 kişiye yetecek kadar hazırlandı. Cuma pazarında bulunan vatandaşlarında yoğun ilgisi ile amacına ulaşan aşure etkinliği yaklaşık 1 saat sürdü.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bin 200 kişilik aşure 1 saatte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER