Bingölde METEK toplantısı yapıldı

Bingölde METEK toplantısı yapıldı


BİNGÖL (A.A) - Bingölde Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi (METEK) projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Bingöl Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Vakfı Fen Lisesinde yapılan toplantıda konuşan Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, rekabetin kaliteli iş gücüne olan ihtiyacı daha da artırdığını, bu amaçla işsizliği gidermek, iş dünyasının ihtiyaçlarını uygun nitelikli bilgisi güncel bir iş gücü potansiyeli oluşturmak gerektiğini söyledi.
     Mesleki ve teknik eğitimde Bingölde 4 bin 517 öğrencinin eğitim gördüğünü kaydeden Sarı, geçmiş yıllara nazaran mesleki ve teknik eğitimde ciddi artış olduğunu bildirdi.
     Sarı, Tüm paydaşların işbirliği halinde işsizliği genelinden fazla olan ilimizde önlenmesi ve azalması, öğrencinin de işverenin de kazanacağı bir mesleki eğitimi amaçlıyoruz. Mesleki eğitim akademik başarıdan daha önemli hale geldi dedi.
     Toplantıya, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Güler, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bukan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Çapak, METEK Projesi Takım Lideri David Hardy, dernek ve sendika temsilcileri ile Bingöldeki meslek liselerini yöneticileri, öğretmeleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut - Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingölde METEK toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER