Gaziantep Valisi Ata:

Gaziantep Valisi Ata: -Kentte sürdürülen projelerin tamamı, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da büyümesine katkı sunacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, kentte sürdürülen projelerin tamamının, şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da büyümesine katkı sunacağını söyledi.
     Ata, bir otelde düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, il genelinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gaziantepte bin 783 yataklı sağlık kompleksi ve Perilikayada da yeni bir hastane planlandığını belirten Ata, 25 Aralık veya Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinden birisinin de 2013te kademeli olarak yenileneceğini ifade etti.
     Bu yıl içinde il genelinde 4 ya da 5 büyük baraj ve sulama projesinin hayata geçirileceğini aktaran Ata, Kilis-Gaziantep arasındaki yolun tamamının da sıcak asfalt olacağını söyledi. Ata, şöyle devam etti:
     Kilis-Gaziantep arasında kurulacak ortak organize sanayi bölgesine hitap edecek Gaziantep-Kilis-Hassa-Dörtyol bağlantı yolunun projesi bu yıl yapılacak ve yatırım programına alınacak. Hızlı trenle ilgili Adana-Gaziantep, ileride de Şanlıurfa ve Diyarbakır bağlantıları olabilir diye düşünüyorum. Suriyedeki olaylar yaşanmasaydı, Gaziantep-Halep hızlı tren projesi vardı. Orada hayat normale döndüğü zaman bunlar tekrar gündeme gelecek. Kentte sürdürülen projelerin tamamı şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha da büyümesine katkı sunacak.
     Kale, Kurtuluş Camisi ve anıt mezarlardaki restorasyon çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Ata, eski adliye binasını da restore etmeyi planladıklarını ifade etti.
    
     -Yollar daha geniş yapılmalı-
    
     Gaziantepin 33 bin seyirci kapasiteli yeni bir stada kavuşturulması amacıyla başlatılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anımsatan Ata, U20 Dünya Kupası maçlarının bir bölümü de kentimizde yapılacak. İlimizin ve ülkemizin tanıtımı bakımından bu turnuvanın Gaziantepte yapılması önemli diye konuştu.
     Sürekli gündeme getirilen trafikle ilgili sorunlarda birinci derece görevin belediyelere düştüğünü vurgulayan Ata, kendilerinin de bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
     Trafikteki sıkıntının planlamadan kaynaklandığını aktaran Ata, kentsel dönüşüm uygulanan yerlerde yolların daha geniş yapılarak şimdiden tedbir alınması gerektiğine dikkati çekti.
     Gaziantepte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının da önemli yatırımları olduğunu kaydeden Ata, Tekelin yerinin bu kuruma verildiğini ve il binası inşaatına başlandığını söyledi.
     Emniyet Müdürlüğüne araç alımıyla ilgili düzenlenen bağış kampanyasına da değinen Ata, Bu kampanyada 180 civarında araç sözü aldık. Bir yılda Emniyet Genel Müdürlüğü Türkiye genelinde 400 araç alırken, biz bir kalemde, yarısı kadar araç aldık dedi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep Valisi Ata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER