Bingölde polis aracına saldırı davası

Bingölde polis aracına saldırı davası -İki yıl önce polis aracına düzenlenen saldırıya katıldığı gerekçesiyle bir kez müebbet ve 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Gülsüm Koç hakkında duruşma salonunda attığı slogan neden


DİYARBAKIR (A.A) - Bingölde 2011 yılında polis aracına düzenlenen ve bir polis memurunun yaralandığı silahlı saldırıya katıldığı gerekçesiyle bir kez müebbet ve 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanık Gülsüm Koç hakkında terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan ayrı bir dava açıldı.
     Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.
     İddianamede, sanık Koçun Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından terör örgütü elebaşı lehine slogan attığı belirtildi.
     Bu durumun mahkeme heyetince tutanakla tespit edildiği kaydedilen iddianamede, şu ifadelere yer verildi:
     PKK terör örgütünün üyesi olarak örgüt adına gerçekleştirdiği vahim nitelikteki bir eylem nedeniyle yargılanıp cezalandırılmasına karar verilen şüphelinin duruşma salonundaki mezkur eylemiyle, esasen mensubu bulunduğu terör örgütünün sözde liderine ve örgüte bağlılığını teyit ettiği gibi örgüt elebaşı Abdullah Öcalana Başkan sıfatı verip, bu şekilde terör örgütünün propagandasını yaptığı anlaşılmaktadır.
     İddianamede, sanık Koçun Terörle Mücadele Kanununun 7/2. maddesinde yer alan terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan 5 yıla kadar hapsi istendi.
     Koçun yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
    
     Muhabir: Aziz Aslan / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde polis aracına saldırı davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER