Bingöldeki su kesintisi

Bingöldeki su kesintisi -Kentin su ihtiyacını karşılayan isale hattında meydana gelen arızanın giderildiği bildirildi


BİNGÖL (A.A) - Bingölün içme suyu ihtiyacını karşılayan isale hattında meydana gelen arızanın giderildiği bildirildi. 8 günden sonra kent merkezine su verilmeye başlandı.
     Belediye Başkanı Serdar Atalay yaptığı açıklamada, Karlıova ilçesine bağlı Devecik (Kürük) köyünden kent merkezine gelen Kürük İçme Suyu İsale Hattının geçtiği bölgede meydana gelen heyelan nedeniyle kenttin önemli bir bölümüne su verilemediğini anımsattı.
     Söz konusu bölgeye 500 metrelik geçici bir hat yapıldığını ifade eden Atalay, şöyle dedi:
     14 Mart gecesi oluşan büyük toprak kayması sonucu Kürük İçme Suyu İsale Hattında 500 metrelik bölüm kullanılmaz hale gelmişti. Arızanın yaşandığı bölgedeki zeminin batak olmasından dolayı burada sadece bir iş makinesi çalışabilmiştir. Ekiplerimiz şehrin uzun süre susuz kalmaması için geçici bir hat yaparak arızayı gidermiştir. Bu sabah itibariyle şehre su verdik. Afet sonucu oluşan bu durum arzu etmediğimiz su sıkıntısını da beraberinde getirdi. Oluşan sıkıtından dolayı vatandaşlarımızdan özür dileriz.
     Bu arada Bingöl Belediyesi, kesinti nedeniyle şebeke borularının temizleninceye kadar vatandaşların musluktan su içmemesi ve sadece temizlik amacıyla kullanılması yönünde anonslar yaptığı bildirildi.
     Bingölün içme suyunu karşılayan Kürük İçme Suyu İsale Hattının geçtiği bölgede, 14 Martta meydana gelen heyelan nedeniyle kentin önemli bir bölümüne su verilememişti.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik - Naim Boşkut / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöldeki su kesintisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER