Bingöl Belediye Başkanı Atalay:

Bingöl Belediye Başkanı Atalay: Bingölü engellilere uygun bir şehir haline getireceğiz


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingölü engellilere uygun bir şehir haline getireceklerini söyledi.
     Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingölün 40 yıllık sorunları için yapmış oldukları çalışmaların sonuç verdiğini belirterek, alt yapı sorunlarının büyük kısmını tamamladıklarını söyledi.
     Bingölün tarihi sorunlarına neşter vuruyoruz, sorunları bir bir çözüyoruz diyen Başkan Atalay, şöyle konuştu:
     Mahallelerimizdeki yol ve kaldırımlar kilitli parke taşı ile döşenecek. Nüfusun yoğun olduğu kaldırımlarda görme engelliler için iz yolu yapılacak. Ayrıca bütün yol güzergahlarında yağmursuyu olukları döşenecek. Dar ve ara sokaklarda yollar arnavut taşı ile döşenecek. Şehir merkezinde aydınlatma direkleri komple yenilenecek. Genç Caddesinde LED ışıklandırma sistemi yapılarak şehir merkezine yeni bir canlılık kazandırılacak. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı yeni trafik sinyalizasyon sistemi kurulacak. Elazığ, Bingöl ve Muş karayolunda kurulan üst geçitlere engellilerin rahat kullanımı için 6 tane panoramik asansör yapılacak ve üst geçitler ışıklandırılacak. Ayrıca kaldırımların geniş olduğu yerlerde vatandaşların dinlenmesi için oturma bankları kurulacak. Bankların yanına yeni çöp kutuları monte edilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Üst yapı yapımı işinde; mimari, peyzaj ve kent mobilyaları anlamında gerekli her türlü çalışma yapılacak.
     Engelsiz şehir sloganıyla üst yapı çalışmalarını yürüteceklerini kaydeden Atalay, Bingölü engellilere uygun hale getireceğiz. Yol ve kaldırımlarımızı engellilerin rahatlıkla kullanacağı şekilde tanzim edeceğiz. Engelsiz Şehir için mimari anlamda rampa ve asansör şartı koşuyoruz. Bingöl çok sayıda engelli vatandaşımızın yaşadığı bir şehir olacak dedi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Bingöl Belediye Başkanı Atalay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER