Bingöl İl Özel İdaresi 270 kilometre

Bingöl İl Özel İdaresi 270 kilometre köy yolunu asfaltladı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl İl Özel İdaresi, bu yıl 120 kilometresi yama olmak üzere toplam 270 kilometre köy yolunu asfaltladı.
     Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı yazılı açıklamada, İl Özel İdaresi, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve kaymakamlıklar arasından sağlanan işbirliği ile 150 kilometre köy yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini bildirdi.
     Vali Güvençer, Ilıcalar-Sütlüce grup yolu, merkez Gökçeli-Kuşburnu, Çukurca, Kırkağıl, Gümüşlü ve Üçyaka köy yolları, Karlıova-Boncukgöze-Bahçe, Geçitli-Mollaşakir, Kantarkaya-Tuzluca, Yukarı Yağmurlu, Karabalçık, Viranşehir, Ortaköy ve Cilligöl köy yolları, Solhan Elmasırtı-Kırık-Tarhan-Asmakaya grup yolu, Düzağaç-Bozkanat grup yolu ve Yüzenada yolu, Sancak-Karaçubuk-Adaklı yolu, Kiğı Sırmaçek-Nacaklı grup yolu ve Yayladere-Doğucak köy yolunda 100 kilometre 2. kat asfalt kaplama ve kaplaması yapılan yollara 120 kilometre yama yapıldığını aktardı. Vali Güvençer, ayrıca Yayladere-Güneşlik-Kiğı yolu, Sancak-Karaçubuk-Adaklı yolu, Genç-Keklikdere köy yolu, Sancak-Oğuldere-Kurtuluş grup yolu, Sancak-Tepebaşı köy yolu ve Merkez-Güveçli köy yolunda 50 kilometre 1. kat asfalt kaplama olmak üzere toplam 270 kilometrelik köy yolunda çalışma yapıldığı bilgisini verdi.
     İl genelinde yol yapım ve asfaltlama çalışmalarının İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü asfalt ekiplerince yürütüldüğünün anımsatan Vali Güvençer, şunlar kaydetti:
     İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan asfalt plenti hizmete hazır şekilde teslim alınmıştır. Asfalt sezonunun kısa olması nedeniyle 2013 yılında üretilecek yama malzemesi, ekip ve ekipmanlar için yaklaşık 2 milyon lira ödenek ayrılarak, alt yapısı şimdiden hazırlanacak asfalt yolların tümüne önümüzdeki yıl bakım yapılması planlanmıştır. Gerek ödenek temini gerekse planlama ve programlama aşamasından başlayarak planlanan işlerin herhangi bir aksamaya meydan verilmeden süresi içerisinde ve süratle tamamlanmasında başta Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaza, Milletvekilimiz Prof Dr. Eşref Taşa, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, ilçe kaymakamlarımıza, İl Genel Meclisi üyelerine, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarına şükranlarımı arz ediyor, bu yıl alınan bu başarılı mesafenin önümüzdeki yıl yapılacak çalışmalarımızda da bizlere güç vereceği inancıyla, yenilenen yolların vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik /Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl İl Özel İdaresi 270 kilometre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER