Birlikte yaşadığı adamı oğluna öldürtüp yaktığı

Birlikte yaşadığı adamı oğluna öldürtüp yaktığı iddiası -Samsunun Terme ilçesinde, birlikte yaşadığı adamı 2 yıl önce oğluna öldürttüğü, ardından yakarak kemiklerini gömdüğü iddia edilen kadın ile olayı gerçekleştirdiği öne sürülen


SAMSUN (A.A) - Terme ilçesinde, birlikte yaşadığı adamı 2 yıl önce oğluna öldürttüğü, ardından yakarak kemiklerini gömdüğü iddia edilen kadın ile olayı gerçekleştirdiği öne sürülen oğlu, polisin 6 aylık çalışmasıyla yakalandı.
     Alınan bilgiye göre, Ordunun Korgan ilçesinde yaşayan ve eşi vefat eden Güllü Ç. (42), 1999 yılında tanıştığı Mustafa Şalu ile yaşamaya başladı. Çocukları Musa (24), İsa (22) ve Songül Çyi (20) yanına alarak Şalunun Terme ilçesi Elmacık Mahallesinde bulunan evine taşınan Güllü Çnin, Şaludan da 3 çocuğu oldu. Güllü Çnin, eski eşinden olan çocukları Musa ve İsayı evden kovduğu, kızı Songül Ç. ile de sık sık tartıştığı için Şalu ile arası bozuldu.
     İddiaya göre, Güllü Ç. ile oğlu İsa, Şaluyu öldürmek için plan yaptı. 12 Ağustos 2010 gecesi Şalunun uyumasını bekleyen Güllü Ç, telefonla oğlu İsayı arayarak eve gelmesini istedi. Şalunun evine giden İsa Ç, annesinden aldığı silahla Şaluya uyurken 5-6 el ateş etti. İsa Ç, olay yerinde hayatını kaybeden Şaluyu annesiyle battaniye ve çarşafa sararak evin önüne çıkardı ve cesedi benzin dökerek yaktı. Geriye kalan kemik parçaları ile suç aleti silahı çuvala koyan anne ile oğlu, çuvalı Elmacık Irmağı kenarına gömdü.
     Olaydan sonraki gün polise Mustafa Şalunun kayıp olduğu ihbarında bulunan Güllü Ç, kendisinden haber alamadıkları Şalunun bulunmasını istedi. Polis, uzun süre kayıp Şaluya ulaşamayınca Terme Cumhuriyet Savcılığı, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinden şahsın bulunması yönünde talepte bulundu.
    
     -Telefon konuşmaları yakalattı-
    
     Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 ay boyunca kayıp şahsın bulunması için Korgan ve Terme ilçelerinde Şalunun yakın akrabalarını ve arkadaşlarını takibe aldı. Savcılık talimatıyla Musa, İsa ve Songül Ç. ile anneleri Güllü Çnin telefonlarını dinleyen polis, aile üyelerinin birbirleriyle konuşmalarından, Şalunun ölümüyle ilgileri olduğunu tespit etti.
     Polis ekipleri, yapılan araştırma sonucu, birlikte yaşadığı Şaluyu öldürttüğü iddiasıyla Güllü Çyi, öldürdüğü iddiasıyla İsa Çyi, suçu bildirmedikleri ve olaya yardım ettikleri iddiasıyla da Murat E, Emre G, Musa Ç, Songül Ç, Ayşe K, Ahmet K, Mehmet E, Emine O. ve Ferhat Oyu gözaltına aldı.
     Bu arada, aile üyelerinin Elmacık Irmağı kenarında gösterdikleri alanda yapılan araştırmada, kemik parçaları bulunduğu ancak suç aleti silahın bulunamadığı öğrenildi.
     Ayşe K, Ahmet K, Mehmet E, Emine O. ve Ferhat O, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, diğer zanlılar ise Terme Adliyesine sevk edildi.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Birlikte yaşadığı adamı oğluna öldürtüp yaktığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER