BİSİAD, tarihi mekanları gezdirdi

BİSİAD, tarihi mekanları gezdirdi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), esnaf, memur ve öğrencilerden oluşan bir gruba, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi.
     Gezi kapsamında, Muhammet Küfrevi hazretlerinin türbesi, Bediüzzaman Said Nursinin 1. Dünya Harbinde Ruslara esir düştüğü tarihi köprü, Eyüp El-Ensari hazretlerinin kardeşi Feyzullah Ensarinin türbesi, Şeyhul Garip hazretlerinin türbesi, Bitlis Kalesi ve tarihi 5 minare ziyaret edildi.
     BİSİAD Başkanı Ayetullah Şimşek, yaptığı açıklamada, kentte yaşayan vatandaşlara, şehri tam anlamıyla tanıtmak için bu geziyi düzenlediklerini söyledi.
     Gezi kapsamında, vatandaşları kentin tarihi ve turistik mekanları konusunda bilgilendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Şimşek, Geziye katılanlar, Bitlisi başkalarına daha iyi anlatacak. Bu tür gezilerimiz program dahilinde devam edecek. Bitlisi tanıtılmasında herkesin duyarlı olmasını istiyoruz dedi.
     Geziye katılan Kemal Saygı ise, kentte birçok tarihi ve turistik mekan bulunduğunu ve ancak burada yaşayan çoğu vatandaşın bunlardan habersiz olduğunu belirtti.
     Saygı, Bitlisin yerelde de tanıtımına büyük ihtiyacı var. Bu konuda BİSİADın çalışmalarını takdir ediyorum. Bu tür tanıtım çalışmalarına herkesin destek sunmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber BİSİAD, tarihi mekanları gezdirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER