Uzman psikolog Kalkınç:

Uzman psikolog Kalkınç: -Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi, bütün emeklerini boşa götürür


MALATYA (A.A) - Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi uzman psikolog Fatih Kalkınç, Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi, bütün emeklerini boşa götürür dedi.
     Kalkınç, Beşer Eğitim Kurumlarınca velilere yönelik yapılan bir yarışmanın ödül törenine katıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Kalkınç, çeşitli sınavlara hazırlanan öğrencilerin, başarılı olabilmeleri için televizyon, internet ve cep telefonu gibi iletişim araçlarından uzak durmaları gerektiğini savundu.
     Öğrencilerin okuma alışkanlığı edinmesinin önemine vurgu yapan Kalkınç, öğrencilerin iletişim araçları için harcadıkları zamanı okumaya ayırmaları gerektiğini ifade etti. Bir öğrencinin başarıyı yakalamasının yolunun aile içi iletişimden geçtiğine işaret eden Kalkınç, şöyle konuştu:
     Çocuklarımızla onların hep olumlu yönlerini konuşursak ve onlara sorumluluklar yüklersek, öz güvenleri artacak ve çocuklarımızın başarılı olmalarına büyük bir katkı sağlayacaktır. Çocuklarımız ders çalışmanın yanı sıra çeşitli aktivitelere de katılmalı. Sürekli ders çalışan bir çocuk sosyal hayattan da uzaklaşır. Bir öğrenci ders çalışmadığı vaktini de verimli geçirmeli. Saatlerce ders çalışan bir öğrencinin yorgunluğunu atmak için bir saat televizyon izlemesi, bütün emeklerini boşa götürür. Çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Uzman psikolog Kalkınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER