Bisikletle Mısırdan Güney Afrikaya gidecek

Bisikletle Mısırdan Güney Afrikaya gidecek -Marmarisli bisikletçi İbrahim Onat, yaklaşık 12 bin kilometre yol kat ederek Mısırdan Güney Afrika Cumhuriyetine pedal çevirecek


MUĞLA (A.A) - Marmarisli bisikletçi İbrahim Onat, yaklaşık 12 bin kilometre pedal çevirerek Mısırdan Güney Afrika Cumhuriyetine gidecek.
     Yolculuğuna başlamadan önce Marmaris 19 Mayıs Gençlik Meydanında gazetecilere yapacağı tur hakkında açıklamalarda bulunan İbrahim Onat, geçen yıl bisikletle Türkiyeden Mısıra gittiğini söyledi.
     Tek başına yapmayı planladığı bisiklet turuna yarın Kahireden başlayacağını belirten Onat, İlk defa yalnız olarak bu çapta bir tura çıkacağım. Bisikletimle Kızılırmakın kenarından seyahat ederken birden gönlümden Kızıldeniz ve Nil Nehrine de bisikletle gitme isteği geldi. Bu hayalimin ilk ayağını geçen yıl ekim ayında Marmaris-Mısır Bisiklet Turu çerçevesinde yaparak gerçekleştirdim ve Mısıra kadar gittim dedi.
     Afrikanın iklim, tabiat ve genel şartlarının oldukça zorlu olduğunu vurgulayan Onat, şöyle konuştu:
     Kahireden Cape Towna en iyi şartlarda gitmek için ana rotamızı Mısır-Sudan-Etiyopya-Kenya-Tanzanya-Malavi-Mozambik ve Güney Afrika Cumhuriyeti olarak belirledik. Yaklaşık 6 ay içinde 12 bin kilometre yol kat edeceğim. Yine bu rota üzerinde şartlar uygun olursa diğer ülkelere de girilip çıkılabilir. Bunların rotası da hazır. Mısır ve Etiyopya vizelerimi aldım. Diğer vizelerimi ülkelerin sınır kapısından almayı düşünüyorum.
     Yolculuğuyla ilgili her türlü önlemi almaya çalıştığını anlatan Onat, bölgedeki muhtemel salgın hastalıklardan korunmak için Marmaris Sahil Sağlık Merkezinde hepatit B, tetanos, difteri, sarıhumma ve tifo aşıları yaptırdığını kaydetti.
     Tur boyunca Afrikada kendisini misafir etmek isteyen arkadaşlarının olduğunu da ifade eden Onat, Bu zorlu tura hazırlığımı tamamladım ve moral olarak kendimi hazır hissediyorum. Bu turu gerçekleştirdiğim zaman hayallerimi yaşamış olacağım, inşallah güzel bir hikayem olacak. Türkiyemizin ve Marmarisimizin tanıtımına katkıda bulunacağımı ve bir çok insanın da ilgisini bisiklet sporuna yönlendireceğimi düşünüyorum dedi.
     İbrahim Onat, daha sonra uçakla Kahireye gitmek üzere yola çıktı.
    
     Muhabir: Levent Kişi / Güç Gönel
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bisikletle Mısırdan Güney Afrikaya gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER