Bitlise 600 yeni korucu kadrosu tahsis

Bitlise 600 yeni korucu kadrosu tahsis edildi


BİTLİS (A.A) - AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlise 600 yeni korucu kadrosu tahsis edildiğini belirtti.
     AK Parti milletvekili Vedat Demiröz ile ortak basın açıklaması yapan Kiler, korucuların yıllardır sorumlulukları dışındaki bölgelerde göreve götürüldüğünü anımsattı.
     Bu durumun görev bölgelerinin korumasız kalmasına ve korucuların kendi imkanlarıyla göreve gitmelerinin maddi külfete sebebiyet verdiğine değinen Kiler, şunları kaydetti:
     Bu konuyu Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız ile paylaştık. Talebimiz olumlu bulundu ve Bitlise 600 köy korucusu kadrosu verildi. Ayrıca korucuların sorumlu oldukları bölge dışında göreve götürülmemeleri hususunda da karar alındı. Terörle mücadelede korucularımıza büyük görevler düşüyor. Korucularımız canları pahasına bu görevi en iyi şekilde yerine getirmekte. Ancak zamanla korucularımızın emekli olması, vefat veya istifa etmelerinden dolayı boşalan kadroların doldurularak terörle mücadelenin etkin bir şekilde yapılması gerekiyordu. Bundan sonraki süreçte valilik tarafından başvurular alınarak atamalar yapılacak.
     Terörle mücadelede halkın can ve mal güvenliğinin, bu sayede daha iyi korunacağını ve teröre pirim verilmeyeceğini ifade eden Kiler, ayrıca korucuların özlük haklarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.
     Demiröz ise korucuların sıkıntılarını yakından bildiklerini ve bunu çözmek için uzun süredir çalışma yürüttüklerini ifade etti.
     Başbakanın talebi üzerine Meclis Genel Kurulunda kamuoyuna da yansıyan bir görüşme daha yaptığını anımsatan Demiröz, Başbakanımız, Bitlis ile yakından ilgileniyor. Yürüttüğümüz çalışmayla Bitlise 600 korucu kadrosu aldık. Özlük haklarıyla ilgili de iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitlise 600 yeni korucu kadrosu tahsis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER