Bitliste Ey İnsan projesi tanıtıldı

Bitliste Ey İnsan projesi tanıtıldı -Vali Yurdakul: Gönüllük esasına dayalı projede, memleket ayırımı yapılmadı. Proje giderlerinin tamamını hayırseverler karşıladı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) hazırlanan Ey İnsan projesinin tanıtımı yapıldı.
     Kültür Merkezinde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Vali Veysel Yurdakul, kentte son aylarda geliştirilen projelerin, komşu iller tarafından yakından takip edildiğini söyledi.
     Projelerin özetlerini diğer illerdeki valilerin de istediğine değinen Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bu herhangi bir mesai anlayışı, parasal kaygı, bir makam veya kariyer kaygısı olmadan gönüllülerin çalışacağı bir proje. Burada tamamen Allah rızası için insani duygular ve ölçülerle hareket ediliyor. Gönüllük esasına dayalı projede, memleket ayırımı yapılmadı. Proje giderlerinin tamamını hayırseverler karşıladı. Projeye dahil olan arkadaşlarımızı kutluyorum. Çok önemli bir sorumluluğun altına ellerini koymuşlar. Bu çok önemli bir farklılık ve farkındalık. Proje giderlerinin yüzde 70i, Bitlisli iş adamlarımız tarafından karşılanıyor. Şehir farkı gözetmeden yardımlarını esirgemeyen iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.
     Projenin tanıtımını yapan SYDV İl Müdürü Veysi Oruk ise 0-18 yaş gurubunu kapsayan projenin bir yıllık olduğunu ifade etti.
     Projenin çocuklar ve gençler üzerinde 12 ay boyunca yürütüleceğini bildiren Oruk, şöyle devam etti:
     Projeyle, Bitliste ve merkeze bağlı köylerde imkansızlıklar nedeniyle yeteneğini geliştirmemiş, herhangi bir sosyal, kültürel, sportif ve gezi faaliyetleri içinde bulunmamış, kendini yönetme farkındalığına sahip olmayan çocuk ve gençlerin kendilerini geliştirmelerini amaçladık. 144 gönüllü arkadaşımızla çocuklarımız için her yere ulaşacağız. Birçok gezi programı hazırladık. İlk etapta 14 bin 400 gencimizle buluşmayı hedefledik. Genel hedefimiz ise 0-18 yaş aralığındaki bütün çocuk ve gençlerin, milli ve manevi duygularını, sosyal ve kültürel çalışmalarla geliştirerek ülkemize daha faydalı ve bilinçli vatandaş olmalarını sağlamak.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Süleyman Çelebi, kurum müdürleri ve gönüllüler katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste Ey İnsan projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER