Bitliste Hoşgeldin Bebek projesi

Bitliste Hoşgeldin Bebek projesi -Vali Yurdakul: Hastane ve değişik alanlarda sunduğumuz kamu hizmetlerinde farkındalık oluşturmak istedik


BİTLİS (A.A) - Bitlis Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) hazırlanan Hoşgeldin Bebek projesinin açılışı, Bitlis Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisinde yapıldı.
     Vali Veysel Yurdakul, açılışını yaptığı proje kapsamında, servisteki doğum yapan ve doğumu yaklaşan kadınlara çeşitli hediyeler dağıtarak, kendileriyle bir süre sohbet etti. Yurdakul, ayrıca hastanede yeni doğan bir kız çocuğuna Fatma Zehra ismini verdi.
     Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, İyi Günde Kötü Günde Beraberiz sloganıyla hazırlanan Hoşgeldin Bebek projesinin startını hastanede verdiklerini belirterek, projenin sosyal hizmet ve sosyal sorumluluk kapsamında hazırlandığını ifade etti.
     Hastane ve değişik alanlarda sundukları kamu hizmetlerinde farkındalık oluşturmak istediklerine değinen Yurdakul, şöyle konuştu:
     İnsanların doğumundan ölümüne kadar, hayatın hem acı hem de tatlı anlarında vatandaşlarımızı kucaklayan, devletimizin bütün imkan ve kabiliyetleriyle, hastane ile değişik alanlarda sunduğumuz kamu hizmetlerinde bir farkındalık oluşturmak istedik. Projeyle doğum yapacak kadınların çocuklarına yönelik mama seti, hastanede yatacak kadınlara ise pijama ve terlikleri takdim ediliyor. Bu çocuklarımız erkek olursa, sünnet dönemi geldiğinde çocukları bir saat alarak mutlu etmeye çalışacağız. Ölüm durumunda da taziye evlerine, şeker ve çay olarak destekler sağlayacağız.
     Devletin her zaman vatandaşın yanında olduğunu göstermek açısından projenin önemli olduğunu anlatan Yurdakul, Euro Bitlis olarak böyle bir proje hazırlamayı uygun gördüklerini ifade etti.
     Projeyle vatandaşın hüznünü ve sevincini paylaşmayı planladıklarını kaydeden Yurdakul, Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler ise paylaşıldıkça çoğalır. Burada acı ve sevinci birlikte yaşamak istedik. Bu projenin memleketimize ve belirli gruptaki vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste Hoşgeldin Bebek projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER