Bitliste Nemrut ve Süphan Jeopark Çalıştayı

Bitliste Nemrut ve Süphan Jeopark Çalıştayı -Vali Yurdakul: Bu çalışma Bitlisin tarihinde önemli bir dönüm noktası


BİTLİS (A.A) - Bitliste Nemrut ve Süphan Jeopark çalıştayı düzenlendi.
     Bitlis Kültür Merkezinde yapılan çalıştayda konuşan Vali Veysel Yurdakul, Bu çalışma Bitlisin tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturmakta dedi.
     Bitlisin jeopark hayalini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Yurdakul, bu gibi projelerin ilk önce hayal ve tartışmayla başladığını söyledi.
     Jeoparkın çok iddialı, büyük ve dönüştürücülüğü olan bir proje olduğunu bildiren Yurdakul, şöyle konuştu:
     Jeopark Projesinin ne zaman realize olacağını, Bitliste neler değişeceğini ve neler kazandıracağını düşünüyoruz. Jeopark çok iddialı büyük ve dönüştürücülüğü olan bir proje. Bitlis, büyük potansiyelleri bünyesinde barındıran bir kent. Bitlis eskiden bir ilim ve irfan yuvasıymış. Burası gönül insanlarının, yazarların ve şairlerin yetiştiği bir merkez. Bu merkez duygu ve düşüncelerini taşlara, ağaçlara, yollara ve binaların yapısına aksettirmiştir.
     Nemrut Kalderası gibi bir kalderanın, dünyanın çok az ülkesinde bulunduğunu belirten Yurdakul, Bitlisin potansiyel, turistik ürün ve ham madde olarak çok zengin olduğunu ifade etti.
     Bu turistik ham maddenin, nitelikle, teknolojiyle ve bilgiyle turistik ürüne çevrilmesi gerektiğini dile getiren Yurdakul, şunları kaydetti:
     Bitliste sadece jeopark değil, yüzme sporları, kayak tesisleri, özgün el işlemeleri, yemek ve yaşam kültürüne mevcut. Bitlis, turizmde rekabetçi olmalıdır. Bu tarım, sanayi ve ticarette de olabilir. Rekabetçi olarak turizm sektörünü seçebiliriz. Bu konuda Bitlisi daha temiz, yaşanılabilir ve hijyenik bir konuma kavuşmak istiyorsak, bunun yolu turizmden geçiyor. Turizm bir şehre geldiğinde, şehrin yaşamını temiz tutar. Turizmin dönüştürücülüğünden faydalanacağız. Bu şehri temizlemek isteyenler, öncelikle bu şehre turizmin gelmesine ön ayak olmalı.
     Turizmin, Bitlisin ve insanlarının hayatını değiştireceğini kaydeden Yurdakul, turizmin diğer kollarıyla bir bütün olduğunu ve bu nedenle turizmde kararlı olduklarını kaydetti.
     Çalıştayda Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör de birer konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Nemrut ve Süphan Jeopark Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER