Bitliste kar esareti sürüyor

Bitliste kar esareti sürüyor -Belediye Başkanı Alaydın: İlimizde tek katlı evler kar altında. Merkeze yağan kar nedeniyle gözümüz korkmaya başladı. Afet yaşıyoruz.


BİTLİS (A.A) - Bitliste yoğun kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.
     Hüsrevpaşa mahallesinde tek katlı evler kar altında kalırken, TOKİ mevkisindeyse vatandaşlar kar altında kalan araçlarını bulmakta zorlanıyor.
     Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl kente toplam 13 metre kar yağdığını hatırlatarak, bu yıl kış sezonun başında yağan karın kendilerini korkuttuğunu söyledi.
     Bitlise son 5 gündür aralıksız kar yağdığını ve bu nedenle afet yaşadıklarını belirten Alaydın, şöyle konuştu:
     Okulların tatil olması kısmen de olsa bizi rahatlattı. Kar yağışı böyle devam ederse önümüzdeki günlerde de okullar tatil olur. Arkadaşlarımız ekiplerimiz, ana artelleri mümkün olduğu mertebe açık tutmaya çalışıyor. Ama yer yer özellikle, TOKİ ve Rahva mevkisinde görüş mesafesinin sıfır olması, çalışmalarımızı oldukça kısıtlamakta. Bu nedenle oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Görüş mesafesi sıfır olduğu için toplu taşımada sıkıntı yaşıyoruz. Hayat bir anlamda durmuş gibi. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle insanlar evlerinden çıkamıyor. İş yerleri de tek tük açık. Tek katlı evlerimiz hemen hemen karın altında kalmış durumda. Bir afet yaşıyoruz.
     Karla mücadele etmek için her gün su gibi akaryakıt harcadıklarını söyleyen Alaydın, geçen yıl karla mücadelede belediyeye bir nebze de olsa destek olunduğunu, bu yıl da destek beklediklerini ifade etti.
     Alaydın, şöyle devam etti:
     İmkansızlıklar içinde, yatırım kaynaklarımızın büyük bir bölümünü kış şartlarındaki mücadeleye ayırıyoruz. Geçen yıl ki kış şartlarının ardından, araç parkımıza 6 iş makinesi takviye ettik. Bunları hep borçla aldık. Bunların borçlarını ödemeye çalışıyoruz. Akaryakıtla ilgili sıkıntılarımız var. Her gün karla mücadele için, su gibi akaryakıt harcıyoruz. Geçen yıl bir nebze de olsa bize destek olunmuştu. Bu yıl da destek bekliyoruz. Destek olunmasa bile, bütün imkanlarımız seferber ederek, vatandaşı mağdur etmeyeceğiz.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste kar esareti sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER