Bitliste terk edilen bebek tedavi altına

Bitliste terk edilen bebek tedavi altına alındı -Tatvanda 2 gün önce poşet içinde Kuran kursu önüne bırakılan ve donmaktan son anda kurtarılan bebek tedavi altına alındı


BİTLİS (A.A) - Bitlisin Tatvan ilçesinde 2 gün önce poşet içinde Kuran kursu önüne bırakılan ve donmaktan sona anda kurtarılan bebek tedavi altına alındı.
     Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan bebeği ziyaret eden Kaymakam Murat Erkan, doktorlardan bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
     Kaymakam Erkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gün önce ilçedeki Kuran kursu önüne bir bebeğin bırakıldığı ihbarını alan polis ekiplerinin, bebeği olay yerinden alarak sağlık kontrolü için Tatvan Kadın Doğum ve Çocuk Bakım Hastanesine götürdüğünü anımsattı.
     Ekiplerin, bebeğin ailesine ulaşmak için gerekli çalışmayı yürüttüğünü ifade eden Erkan, bebeğe hastane çalışanları tarafından Umut Erdem isminin verildiğini söyledi.
     Bebekle ilgili şu anda işlemlerin devam ettiğini ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile irtibata geçildiğini ifade eden Erkan, şöyle konuştu:
     Bebek için gerekli süreç başlatıldı. Sağlık durumunda da şu an için herhangi bir problem yok. Doktorlar bebeğin dün biraz üşüdüğünü, bu nedenle kan şekerinin düştüğünü ve sıvı kaybının olduğunu söylemişlerdi. Ama tedavi altına alındıktan sonra, bebeğin sağlık durumu normale döndü. Ekiplerimiz de Umut Erdemin ailesine ulaşmak için gerekli çalışmayı yürütüyor. Bebeği bir an önce aileye ulaştırmayı amaçlıyoruz ve normal aile ortamında büyümesini istiyoruz. 4 ile 5 günlük olduğu tahmin ediliyor.
     Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Onur Dede ise bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğine değinerek, Erkek bebeğimiz ilk geldiği zaman susuz kaldığı için şekeri biraz düşüktü. Tedavisi dünden bu yana hastanemizde yapılmakta dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste terk edilen bebek tedavi altına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER