Bitlisteki çiftçiler mesajla bilgilendirilecek

Bitlisteki çiftçiler mesajla bilgilendirilecek


BİTLİS (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri yapacakları çalışmalar hakkında mesajla bilgilendirecek.
     İl Müdürü Bülent Korkmaz, yaptığı açıklamada, Çiftçi Bilgilendirme Sistemi ile tüm sektörde üretim yapan çiftçilerin, sektör temsilcisi, sivil toplum kuruluşları, ziraat odaları, tarımsal kalkınma kooperatifleri, yetiştirici ve üretici birliklerinin tarımsal gelişmelerden haberdar edileceğini belirtti.
     Tarımdaki gelişmelerin, değişimlerin, tarım ve hayvancılık desteklemeler ile hastalık ve zararlılarla mücadele zamanları, aşılama kampanyaları, ilaçlama zamanları konusunda çiftçilerin cep telefonuna mesaj göndereceklerini kaydeden Korkmaz, mesaj göndermek için sistemi oluşturduklarını bildirdi.
     Başlangıçta sisteme 7 bin çiftçinin kaydedildiğini, diğer sektörlerdeki tüm çiftçilerin katılımıyla da sayıyı 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Korkmaz, Bilgilendirme sistemi eğitim ve yayım çalışmaları açısında büyük önem taşıyor. Bakanlığımızın ve il müdürlüğümüzün eğitim ve yayım programları çerçevesinde ilçelerde, beldelerde ve köylerde yağacağımız toplantıları tüm ilgilere mesajla duyurarak, sahada yapacağımız eğitim ve yayım çalışmalarına daha fazla çiftçinin katılımını sağlayacağız dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Bitlisteki çiftçiler mesajla bilgilendirilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER