Bitlis Belediyesi Proje Koordinasyon Merkezinin faaliyetleri

Bitlis Belediyesi Proje Koordinasyon Merkezinin faaliyetleri


BİTLİS (A.A) - Bitlis Belediyesi Yerel Kalkınma ve Proje Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü, işsiz ve madde bağımlısı gençlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
     Yerel Kalkınma ve Proje Koordinasyon Merkezi Müdürü Ferhat Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, genç işsizlere ve yoksul kadınlara yönelik meslek kursları açtıklarını söyledi.
     Kurslara belediyenin ciddi destek verdiğini dile getiren Gök, şöyle konuştu:
     Kurslarımızı, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu ile Sosyal Destek Programından (SODES) finanse ediyoruz. Belediye de yemek ve ulaşım imkanı ile kurs malzemelerinin temin edilmesine birçok katkı sunuyor. Kurslardan mezun olanların bu işten para kazanmasını hedefliyoruz. İnsanların bir işte istihdam olması veya kendi ürettiği üründen para kazanması gerekiyor. Kadınlara yönelik ise Bitliste bugüne kadar yapılmayan kursları açtık. Bu kurslarımızı genişletmeye karar verdik.
     Gök, Madde bağımlısı gençlere yönelik bir sosyal program başlattık. Programda meslek kursları, spor aktiviteleri ve gençlerin kişisel gelişimini öngören eğitimler yer alıyor. Böylece bu gençlerimizi topluma kazandırarak faydalı bireyler haline getireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bitlis Belediyesi Proje Koordinasyon Merkezinin faaliyetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER