Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz:

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: -Zorunlu eğitimle artık ülkede orta öğretimdeki okullaşma oranı yüzde 65ten yüzde 100e çıkacak


BİTLİS (A.A) - İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, zorunlu eğitimle artık ülkede orta öğretimdeki okullaşma oranının yüzde 65ten yüzde 100e çıkacağını söyledi.
     Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sistemle eğitim dışında kalan tüm çocukların sisteme dahil edileceğini, bunlardan yaşları büyük ve mazereti olanların da açık liselere kayıt yaptırabileceğini ifade etti.
     Geriye kalan öğrencilerin örgün eğitime kaydolacağını, böylelikle okuma, yazma ve eğitim profilinin daha da yükseklere çıkacağını belirten korkmaz, şunları dile getirdi:
     Vatandaşımıza 8 yıllık değil, diğer dünya ülkeleriyle yarışabilecek 12 yıllık eğitim vereceğiz. Zorunlu eğitim sistemiyle ülkemiz bu yıl tanıştı. Bu yasanın üç temel esprisi var. Dünyada akranlarıyla yarışabilen öğrenciler yetiştirilecek. Ayrıca ülkenin ihtiyacı olan kalifiyeli elemanlar yetiştirilecek. Dünyada 8 yıllık eğitim, Türkiye ve İzlanda da uygulanıyordu. Ancak dünya ile yarışabilmemiz için, onlar kadar eğitim almamız gerekiyor. Bizim gibi hedefini yüksek tutan ve bu konuda çaba gösteren bir ülkenin, 8 yıllık eğitimle bir yere varması mümkün değil. 12 yıllık eğitimle bu hedefimize bir adım daha yaklaştık.
     Zorunlu eğitim sisteminden dolayı, orta öğretimde de taşımalı eğitim sistemine geçildiğini kaydeden Korkmaz, bu sistemin kendilerine kolaylık sağladığını ifade etti.
     Korkmaz, şöyle devam etti:
     Orta öğretimde okullaştırma adına taşımalı eğitim, pansiyonlarımız var. 8 yıllık eğitimde çektiğimiz sıkıntıları, 12 yıllık eğitimde çekmeyeceğiz. Çünkü orta öğretime de taşımalı eğitim sistemi uygulandı. Bu bize kolaylık sağladı. 12 yıllık eğitim, yeni bir değişim ve sistemdir. Kendisine göre zorlukları da olacak. Sistem oturduğunda bunun ne kadar iyi olduğunu, insan fıtratına uygun olduğunu ve ülkenin eğitim düzeyini ne kadar yukarı çıkaracağını göreceğiz. Okullaşma oranı yüzde yüz olacak. Eğitimde feda edilecek fert yoktur diyoruz. Ancak orta öğretim zorunlu olmadığı için birçok kız çocuğu eğitimden mahrum kalıyordu.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER