Biyolojik gölet açılıyor

Biyolojik gölet açılıyor -Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiyenin en büyük göletinin açılışı Bakan Şahin ve Eroğlunun da katılımı ile yapılacak


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan ve henüz resmi açılışı yapılmadan adeta ziyaretçi akınına uğrayan Türkiyenin en büyük biyolojik göletinin açılışının, 10 Haziran Pazar günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun da katılımı ile yapılacağı bildirildi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyeye örnek gösterilecek projelerinden biri olan Biyolojik Göletin Dülük Baba Tabiat Parkı içinde daha şimdiden ziyaretçi akınına uğradığı belirtildi.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı açıklamada, bundan sonraki süreçte daha iyisini nasıl yaparız- arayışına girdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Burası ağaçsız bir bölgeydi. Dere yatağı olan bir noktaydı. Burada bir su hareketi yapmak istedik. Bunun için çalışma arkadaşlarımızla istişare ettik. Arkadaşlarımızın çalışmış olduğu proje neticesinde kamu kurumları arasında yapılan en büyük biyolojik göleti yaptık. Bu göletin özelliği herhangi bir arıtmaya ihtiyaç duymuyor. Göletimiz kendi içindeki su birikintisiyle, mikro organizmalarla, planktonlarla kendi kendini temizliyor. Ayrıca bu göletin etrafında yaklaşık 155 ayrı cinste ağaç ve mevsimlik bitki var. Buranın etrafında komple bir yürüyüş bandı oluşturduk. Aynı zamanda bilgi kartlarında bitkilerin özellikleri yer alıyor. Hangi bölgede yetiştikleri ve neye ihtiyaç duydukları üzerlerinde yazılmış durumda. Burayı bir eğitim merkezi olarak da kullanmak istiyoruz. Çocuklarımızın buraya gelip bu bitkileri yakından incelemesi ve görmesi açısından buranın çocuklarımıza çok faydalı olacağını düşünüyorum.
     Biyolojik gölet hakkında da bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, Gaziantep su yoksunu bir şehir. Özellikle yeşilde de çok fazla bir iddiamız yok. Büyüklerimizin geçmiş zamanda Dülük Ormanına diktikleri ağaçlar sayesinde bu mekan elde edilmiş. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak Orman ve Su İşleri Bakanlığından burayı devraldık. Burada öncelikle piknik alanlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yaptık. Vatandaşlarımızın daha rahat ve güvenli piknik yapabilmelerini sağlamak adına kendi imkanlarımızla belli bir noktaya getirdik ifadelerini kullandı.
     Yaklaşık 3 milyon TLye mal olan göletin hem turizme hem de istihdama katkı sağlayacağını dile getiren Başkan Fadıloğlu, şöyle devam etti:
     Yapmış olduğumuz bu proje öncelikle hemşehrilerimizin hizmetine sunduğumuz bir proje. Ancak böyle bir tesisin yapılmasıyla çevre vilayetlerden gelen misafirlerimizin değişik bir proje görme imkanı sağlaması, dolayısıyla hem turizme hemde istihdama katkı sağlayacaktır. Bu kadar geniş ve büyük bir alanda iş imkanı da haliyle artıyor. Bu da istihdamın artması anlamına geliyor. Geçen hafta itibariyle buraya 20 bin kişinin giriş yaptığını biliyoruz.
     Burada kötü niyetli insanların barınmaması için tüm tedbirlerimizi aldık. Daha önce sadece Pazar günleri güvenli görülür, vatandaşlarımız yalnız Pazar günleri buralara gelirdi. Bugün yaptığımız çalışmaların ardından hafta içinde öğrenciler de piknik yapmak için burayı tercih ediyorlar. Milletimizin talepleri doğrultusunda hizmet üretmeye devam edeceğiz. Gölet ve bitkiler için yatırım maliyeti 2 milyon 500 bin TL. Diğer işlemler tamamen belediye imkanlarıyla yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.
     Fadıloğlu, 10 Haziran Pazar günü saat 14.00da, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun katılımıyla açılacak olan biyolojik gölete tüm vatandaşları davet etti.
    
     Haber: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Biyolojik gölet açılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER