Biyonik kulakla sesleri algılayacaklar

Biyonik kulakla sesleri algılayacaklar -Konyada doğuştan işitme engelli 5 yaşındaki Şeyma Nur Ercan ve 2 yaşındaki İsmail Öpöz, Selçuk Üniversitesinde yapılan biyonik kulak ameliyatıyla sesleri algılayabilecekler (Fotoğ


KONYA (A.A) - Konyada doğuştan işitme engelli 5 yaşındaki Şeyma Nur Ercan ve 2 yaşındaki İsmail Öpöz, gerçekleştirilen biyonik kulak ameliyatıyla sesleri algılayabilecekler.
     Çocukları doğuştan ileri derecede işitme engelli olan Ercan ve Öpöz aileleri, tedavi için Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu. Ameliyatla Şeyma Nurun sol, İsmailin ise sağ kulağına biyonik kulak cihazı yerleştirildi.
     Doktorlar, cihazın programlanmasının ardından çocukların sesleri algılayabileceğinin müjdesini verdi.
    
     -Devlet masrafları karşılıyor-
    
     SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Bahar Çolpan, ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada, işitme cihazından fayda görmeyen ve ileri derecede işitme kaybı olan Şeyma Nur ve İsmailin ameliyatlarının başarılı geçtiğini, kısa süre sonra sesleri algılayabileceklerini söyledi.
     Hastaların biyonik kulaktan faydalanabilmeleri için eğitim sürecini iyi takip etmeleri gerektiğini ifade eden Çolpan, şunları kaydetti:
     Biyonik kulak ameliyatında kullanılan cihazlar çok pahalı ama devlet masrafları karşılıyor. Tedavinin olumlu sonuçlanması için uygun hastanın seçilmesi çok önemli. Hastanın iç kulak ve beyin yapısının da uygun olması, ameliyatın başarılı geçmesinde önemli rol oynuyor. Şu an hastanemizde işitme sorunu yaşayan 30 bebeğimizi takip ediyoruz. Bu bebekler de işitme cihazlarından fayda görmezse, biyonik kulakla işitme sorunlarını çözme yoluna gideceğiz.
    
     -Şeyma Nur ablasıyla aynı kaderi paylaşmayacak-
    
     Şeyma Nurun annesi Sıdıka Ercan, 24 yaşındaki kızı Mervenin de işitme engelli olduğunu, ancak tedavi süreci geciktiği için ameliyat olamadığını belirtti.
     Küçük kızının duyması ve konuşmasını çok istediğini anlatan Ercan, Şu an gayet iyi durumda. Doktorlara çok teşekkür ederim. Kızımın işitip, konuşacağı günü heyecanla bekliyorum dedi.
     İsmailin annesi Şeyma Öpöz ise test sonucu işitme engelli olduğunu öğrendiklerini bebeklerinin sağlığına kavuşacağı günü dört gözle beklediklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Mümin Altaş
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Biyonik kulakla sesleri algılayacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER