Bodrumda Sağlıkta Sağlıklı İletişim paneli

Bodrumda Sağlıkta Sağlıklı İletişim paneli -Hasta doktor ilişkisinde iletişimin öneminin anlatıldığı panele, kamu ve özel sektörden doktor ve sağlık çalışanları katıldı


MUĞLA (A.A) - Muğla Sağlık Çalışanları Derneği tarafından Sağlıkta Sağlıklı İletişim konulu panel düzenlendi.
     Turgutreis beldesindeki Gardens of Babylon Otelde düzenlenen panelde konuşan Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, kamu hizmetlerinden en önemlisinin sağlık sektörü olduğunu söyledi. Toplumsal ve kişisel hayatta sağlığın önemli bir yer tuttuğunu belirten Atçı, Sağlıkta başarılı olmanın yüzde 85i sağlıklı iletişim kurmaktan geçiyor diye konuştu.
     İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Acil Sağlık Hizmetleri olarak Muğlada havada, karada ve denizde hizmet verdiklerini anlattı. Geçen yıl acil sağlık istasyonlarının sayısını artırdıklarını belirten Tekin, ayrıca binaların fiziki yapılarını da yenilediklerine değindi. Bölgedeki en iyi 112lerden birisi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Tekin, Bu konuda iddialıyız. Türkiyenin en iyi, ilk 10, hatta ilk 5 112si arasına girmeyi hedefliyoruz dedi.
     Universal Hospital Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Hamulu, son dönemde hasta ile doktor arasındaki güven ilişkisinin zedelendiğini savundu. Hekimin bilgisi, hastanın ilgisi ve karşılıklı hissedilen güvenin çok önemli olduğuna işaret eden Hamulu, Bugün gelinen noktada hekimin bilgisi, hastanın ilgisi ve karşılıklı güven erozyona uğramıştır diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Bodrumda Sağlıkta Sağlıklı İletişim paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER