Bodrumda sualtı araçları sergisi

Bodrumda sualtı araçları sergisi -Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsünün ürettiği sualtı araçları ile süngerler Bodrumda sergiye sunuldu


MUĞLA (A.A) - Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsünün (SUTA) ürettiği sualtı araçları ile süngerler ziyarete sunuldu.
     Yalıkavak Belediyesince beldedeki bir kafede açılan sergide, denizaltında kullanılan arama kurtarma aracı, deniz dibini görüntüleyebilen çeşitli robotlar ile Bodrum açıklarından toplanan süngerler yer aldı.
     SUTA Başkanı Erkan Ayral, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Türkiyedeki sualtı teknolojisini geliştirmek ve turizme katkı sunmak olduğunu söyledi. Bunun için Yalıkavak Belediyesi ile işbirliğinde çalıştıklarını anlatan Ayral, Belediye ile 47 kişilik turistik bir denizaltı yapma projemiz var. Pencereleri ve motorları olan sade bir denizaltı. Turizm amaçlı kullanılacak. Projemizi hazırladık dedi.
     Bodrumun yaşayan en eski sünger avcısı Aksona lakaplı Mehmet Baş ise 1965 yılından beri sünger avcılığı yaptığını söyledi. Kendisinin sünger avcılığı ve turizmi birleştirdiğini anlatan Baş, Turistleri teknemle koylara götürerek gezdiriyorum ve doğal güzelliklerimizi anlatıyorum. Onlara süngercilik hakkında bilgi veriyorum diye konuştu.
     Baş, ülkelerin geleneksel değerlerinin korunması gerektiğini belirterek, süngerciliğe gereken önemin verilmesini istedi.
     Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise serginin açılmasında emeği geçen Ayral ve Başa teşekkür etti. Saruhan sergide, eskiden Yalıkavakta yaşamış ve süngercilik yapmış kişilerin fotoğraflarının da yer aldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Bodrumda sualtı araçları sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER