Bodrumda Deve Güreşleri Festivali düzenlendi

Bodrumda Deve Güreşleri Festivali düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Bodrumun Göltürkbükü beldesinde Deve Güreşleri Festivali düzenlendi.
     Göltürkbükü Belediyesi Spor Tesislerinde düzenlenen Deve Güreşi Festivaline farklı illerden yaklaşık 120 deve katıldı. Güreş sırasında birbirine kilitlenen bazı develeri sahadaki görevliler ayırmakta güçlük çekti. Bazı develer ise dengelerini kaybederek devrildi.
     Deve güreşlerini saha kenarından seyreden vatandaşlar, güneşli havada hem güreşleri seyretti hem de piknik yaparak güzel bir gün geçirdi.
     Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, güreşleri ücretsiz olarak düzenlediklerini belirterek, Bu sene deve güreşlerinin ilkini düzenliyoruz. Güreşlerimize 120 deve katılıyor. Katılım oldukça güzel, vatandaşlarımız çok memnun. Bu etkinliği hem tanıtım hem eğlence hem de kültürel anlamda yapıyoruz. Kışın deve güreşleri, yazın da turizm ile beldemizi tanıtacağız dedi.
     Milastan gelerek deve güreşleri festivaline katılan Turan Barın, güreşlerin Ege Bölgesinin en güzel geleneklerinden biri olduğunu belirterek, Deve güreşi her yıl yapılıyor. Ben 40 yıldır güreşlere katılıyorum. Güreşler olmazsa bizim için eğlence olmaz, bizim sadece deve güreşlerimiz var diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda Deve Güreşleri Festivali düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER