Bodrumda deve güreşleri festivali düzenlendi

Bodrumda deve güreşleri festivali düzenlendi -Yalıkavak beldesinde bu yıl 9uncusu düzenlenen festivalde güreşen bazı develerin seyircilerin arasına girmesi paniğe neden oldu


MUĞLA (A.A) - Bodruma bağlı Yalıkavak beldesinde deve güreşleri festivali düzenlendi.
     Yalıkavak Belediyesince Gerişaltı mevkisinde bu yıl 9uncusu düzenlenen festivale Aydın, Çine, Milas ve Muğladan yaklaşık 95 deve katıldı.
     Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel olarak düzenlenen güreşlere halkın yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
     Festival kapsamında Bodrumda bu sezonun son güreşlerinin yapılacağını ifade eden Saruhan, Burada kapanış güreşi yapılacak. Güreşler örf ve adetlerimizden birisi. Festivali ücretsiz düzenleniyoruz dedi.
     Güreşlerde zaman zaman istenmeyen kazalar yaşanabildiğini dile getiren Saruhan, kazasız ve güzel bir güreş olmasını diledi.
     Daha sonra yapılan güreşlerde kimi izleyiciler, saha kenarında mangal yaptı. Zaman zaman heyecanlı anlar yaşanan güreşlerde bazı develer tel örgüleri yıkarak seyircilerin arasına girdi. Develerin yanlarına kadar gelmesinden korkan çocukların ağladıkları görüldü.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda deve güreşleri festivali düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER