Bodrumda yaşayan İngilizlere afet semineri verildi

Bodrumda yaşayan İngilizlere afet semineri verildi -İngilterenin Bodrum Konsolosluğunun talebi üzerine Bodrum AKUT ekibince, ilçede yaşayan İngilizlere yönelik afet ve deprem semineri düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda yaşayan İngilizlere yönelik, afet ve deprem semineri düzenlendi.
     İngilterenin Bodrum Konsolosluğunun talebi üzerine AKUT Bodrum Birimince ilçede yaşayan İngilizlere yönelik düzenlenen seminerde, afet ve depremlere karşı alınması gereken önlemler anlatıldı.
     Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde düzenlenen ve çok sayıda İngilizin katıldığı seminere AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Operasyon Müdürü Cilasun Bayülgen konuşmacı olarak katıldı.
     Seminer öncesinde gazetecilere bilgi veren AKUT Bodrum Lideri Saadettin Uslu, İngilterenin Bodrum Konsolosluğu ile ortak bir çalışma yaptıklarını söyledi.
     Bodrumun deprem riski taşıyan bir bölge olduğunu dile getiren Uslu, Bodrumda yaşayan İngilizlerin afetler ve deprem konusunda bilinçlendirilmesi için semineri düzenledik. Bize talep geldi, biz de talep doğrultusunda çalışmayı yaptık dedi.
     Bodrumdaki İngiltere Konsolosluğunda görevli Aslı Erbektaş, Bodrumda yaşayan çok fazla İngiliz olduğunu belirterek, Bu nedenle bu toplantıyı düzenledik. Onlar sorularını soracak, biz ve AKUT güncel bilgilerimizi aktaracağız. Etkinliği Bodrumda yaşayan İngilizler için düzenledik diye konuştu.
     Toplantıya katılan İngiliz uyruklu Angela Özmutlu ise toplantının kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ederek, Bodrumun deprem bölgesi olduğunu duydum. Konuyla ilgili bilgi almak bizim için önemli. Bir Türk ile evli olduğum için burada yaşamaya devam edeceğim dedi.
     Peter Afendoulis da 6 aydır Bodrumda yaşadığını anlatarak, Bodrumun deprem bölgesi olduğunu yeni öğrendiğini, tedbir almak için seminere katıldığını söyledi.
     Seminere İngiltere Dışişleri Bakanlığı Konsolosluklar Daire Başkanı Charles Hay, İngilterenin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli Susan Vilson, İngilterenin Bodrum Fahri Konsolosu Neşe Coşkunsu ile ilçede yaşayan İngiliz vatandaşları katıldı.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumda yaşayan İngilizlere afet semineri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER