Bodrumdaki kaçak operasyonu

Bodrumdaki kaçak operasyonu -Yunanistanın Kos Adasına yasa dışı yollardan gitmeye çalıştığı sırada tekneden denize atlayarak kaçmaya çalışan organizatörü yakalamak için peşinden atlayan ve boğulan kişinin, Irak uyruklu 5 kişilik


MUĞLA (A.A) - Bodrumda yasa dışı yollardan Yunanistanın Kos Adasına gitmeye çalıştığı sırada ölen kişinin, 5 kişilik Iraklı ailenin en büyük ferdi olduğu bildirildi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Bodruma bağlı Ortakent-Yahşi beldesi Kabakum Plajında kaçaklar olduğu ihbarı üzerine bölgeye ulaşan jandarma ekipleri, bir kişinin cesedi ile 1i kadın, yaşları 14 ile 25 arasında olan 4 kişi olduğunu gördü.
     Ölen kişinin cesedi cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer kaçaklar ise jandarma aracı ile karakola götürdü.
     Yapılan araştırmada, ölen kişinin Irak uyruklu 51 yaşındaki Fuad Mustafa Abushamat olduğu öğrenildi. Bir organizatörün Irak uyruklu 5 kişilik aileyi yaklaşık 5 metre uzunluğundaki tekne ile Yunanistanın Kos Adasına götürmeye çalıştığı, tekne ile denize açıldıktan kısa bir süre sonra organizatörün denize atlayarak kaçmaya çalıştığı anlaşıldı.
     Bu sırada teknede bulunan ailenin en büyük ferdi olduğu öğrenilen Irak uyruklu Abushamatın da organizatörü yakalayabilmek için peşinden denize atladığı, organizatör kaçmayı başardığı, ancak kaçak göçmenin yüzme bilmediği için boğularak hayatını kaybettiği tespit edildi.
     Kaçakların İlçe Jandarma Karakolundaki işlemlerinin sürdüğü, işlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine teslim edileceği bildirildi.
     Organizatörün yakalanması için başlatılan soruşturmanın da sürdüğü kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bodrumdaki kaçak operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER