Mevlid Kandili

Mevlid Kandili -Milletvekili Gizligider: Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Peygamber efendimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünyanın aydınlandığını, tek Allah inancı ile kalplerin nurlandığını söyledi.
     Gizligider, Mevlid kandili nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, Peygamber efendimizin güzel ahlakı ve örnek yaşantısıyla insanlığa en güzel model olduğunu bu sebeple insanlığın onun getirdiği medeniyete çok şey borçlu olduğunu kaydetti.
     Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olduğunu ifade eden Gizligider, mesajına şöyle devam etti:
     Bu gece Peygamber efendimiz Hz. Muhammedin dünyayı şereflendirdiği gecedir. Onun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlaksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı. Eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. Ona inanan toplumlar gerçek huzura kavuştu. Onun doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. Rahmet Peygamberinin gönderiliş hikmetini bir kere daha tefekkür edeceğiz. Yediden yetmişe Ona olan sevgimizi, saygımızı yeniden gözden geçireceğiz. Öncelikle Kuran-la ve sevgili Peygamberimizin sünneti ile buluşalım. Hayatımızı bütün yönleriyle tekrar gözden geçirelim. Göz bebeğimiz olan çocuklarımıza efendimizin sevgisini aşılayalım. Yıpranmış ve katılaşmış gönülleri rahmet meltemiyle yeşerten eşsiz Peygamberin doğum günü olan Mevlid kandilinizi en içten dileklerimle tebrik ederim.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER