Boluda çiftçilere sertifikalı patates ve yonca

Boluda çiftçilere sertifikalı patates ve yonca tohumu dağıtıldı


BOLU (A.A) - Boluda çiftçilere sertifikalı 143 ton Agria patates ve 15 ton yonca tohumu dağıtıldı.
     Bolu İl Özel İdaresi desteği ile Bolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce çiftçilere sertifikalı patates ve yonca tohumu dağıtıldı.
     İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kısıtlı imkanlarla yapılan çalışmanın küçük bir şey olmadığını belirterek, 250 bin lirayı çok az görmüyorum. Hem bu teşviki yapmak, hem gıda kontrolü ve toprak tahlilleri için bir araç almak özel idare için büyük iş. Ben burada arkadaşlarımızın güç birliği yapmalarını çok önemsiyorum diye konuştu.
     Yeni durumlarda yeni yönelişler lazım diyen Özçimen, Bende bir çiftçi çocuğuyum. Arkadaşlarımın anlattığı her şeyi hep yaşadık. Çiftçinin işi çok iyi değil. Bunun bir sebebi de belki de teşkilatlanamamış, organize olamamış, planlama yapamamış olmalarıdır. Çiftçimiz tabi eğitim seviyesi olarak çok iyi değil. Bu altı çizilmesi gereken konulardan biri şeklinde konuştu.
     Özçimen, Boluda tarım topraklarının çok az olduğuna dikkati çekerek, Tarım topraklarının miraslarla parçalanmış olduğunu düşündüğümüzde ve birim alanda elde edilen gelirin çok azaldığı bu sebeple tarımdaki nüfusun git gide azaldığını görüyoruz. Tarımda nüfusun azalmasını devletimiz planlıyor fakat topraklarımızı toplulaştırmadığımız zaman çiftçi hep perişan kalacak dedi.
     AK Parti Bolu Milletvekili Ercoşkun da projede emeği geçenlere teşekkür ederek, Türkiyede patates denildiği zaman Bolunun da içinde bulunduğu 3 bölgenin akla geldiğini söyledi. Ama şu anda Türkiyede 71-72 vilayette patates patates ekimi yapıldığına işaret ederek, Bu Türkiyede 5 milyon ton patates üretimi yapılıyor demek. Boludaki üretimin 350 bin ton olduğunu düşünürsek Boludaki üretimin 15 katı Türkiyede üretiliyor. 350 bin ton patates üretimi ile 5 milyon tonluk patates pazarında fiyata etki yapamayız diye belirtti.
     Konuşmaların ardından çiftçilere 143 ton Agria patates ve 15 ton yonca tohumu dağıtımı yapıldı.
     Törene, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, İl Genel Meclis Başkanı Mücahit Kutlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Boluda çiftçilere sertifikalı patates ve yonca Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER