Boludaki gölet sayısı 150ye çıkarıldı

Boludaki gölet sayısı 150ye çıkarıldı


BOLU (A.A) - Bolu Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman, Boluda sulama için kullanılan gölet sayısının 30dan 150ye çıkarıldığını söyledi.
     Bolu, Sarıalan Yaylasında yapımına başlanan Sarıalan Sulama Göletinde incelemelerde bulunan Akduman, il genelinde uygun yerlere sulama göletlerinin yapımına devam edildiğini ifade etti.
     Yaklaşık 781 bin liraya ihale edilen ve 2013 yılında inşaatı tamamlanacak olan göletin yapım süresinin 1 yıl olduğunu belirten Akduman, ihaleyi alan firma ile çeşitli istişarelerde bulunduklarını söyledi.
     Seben Göletinin ardından en büyük projelerden birinin Sarıalan Göleti olacağını ifade eder Akduman, İl genelinde yapılan göletler sonucunda Bolu adeta bir göller bölgesi olmakta ve en önemlisi de gelecekte içme suyu ve sulama suyu sıkıntımız azalarak turizmde büyük imkanlar sağlamaktadır. Seben Gölü, Aladağ, Kartalkaya, Sarıalan hattı Bolunun en ilgi çeken hattı olacağı düşünülürse Sarılan Göletide çok önemli bir projenin temel taşı olarak görülmektedir dedi.
     Bu bölgede yapılacak doğaya uyumlu tesisler sayesinde, spor alanları, eko turizm ve spor turizminin gelişeceğini kaydeden Akduman, Sarıalan Göleti, taşkın önleme (rekreasyon), Hayvan İçme Suyu (HİS), turizm ve orman yangınlarında hazır rezervuar olarak kullanılmak amacıyla planlanmıştır ifadesini kullandı.
     Akduman, yüksekliği 9 metre, maksimum su yüksekliği 7 metre olan göletin 600 bin metre küp su kapasitesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Kil, çekirdekli kum, çakıl dolgu malzemelerinden yapılacak olan Sarıalan Göletinde 2012 yılında, temel ve dolusavak kazısı, batardo gövdesi ile delgi ve enjeksiyon işleri yapılacaktır. 2013 yılında ise gövde dolgusu, dipsavak ve dolusavak yapımının ardından gölet inşaatı tamamlanmış olacaktır. Bu göletle birlikte il genelinde Özel İdare tarafından yapılan gölet sayısı 120 olacaktır. Bunun yanında Orman Müdürlüğü ile birlikte bu sayı daha fazladır. Boludaki gölet sayısını 30dan 150ye çıkardık.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boludaki gölet sayısı 150ye çıkarıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER