Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü

Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Akay: -"Geyik, karaca ve domuz avlamak isteyen yerli ve yabancı avcılar Boluya yoğun ilgi gösteriyor"


BOLU (A.A) - Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, geyik, karaca ve domuz avlamak isteyen yerli ve yabancı avcıların Boluya yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
     Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı avcıların Mudurnu, Seben ve Kıbrısçık ilçelerinin yanı sıra Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahasında geyik, karaca ve domuz avladığını anlattı.
     Akay, bu yıl kota kapsamında il genelinde 3 karaca, 25 domuz ve 8 geyik avlanabileceğini ifade ederek, "Avcılar, karaca için 300 ile bin, geyik için 5 bin ile 7 bin 500 ve domuz için 500 lira ödeyecek. Geyik, karaca ve domuz avlamak isteyen yerli ve yabancı avcılar Boluya yoğun ilgi gösteriyor" şeklinde konuştu.
     Av turizminden köylülerin de faydalandığını anlatan Akay, "Bu avlar hangi köy sınırı içinde vurulursa, hayvanın beledilin yüzde 50si o köyün tüzel kişiliğine aktarılıyor. Av turizminden bölge halkına da katkı sağlanıyor" diye konuştu.
     Boluda alınan önlemler sayesinde kaçak avlanmanın önüne geçildiğini kaydeden Akay, köy halkının bilinçlenmesi ve avcıların doğaya sahip çıkması sonucunda kaçak avlanmanın yok denecek kadar azaldığını vurguladı.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER