Bolu Valisi Özçimen, 2012yi değerlendirdi

Bolu Valisi Özçimen, 2012yi değerlendirdi -Özçimen: -2012 yılında 265 projenin hazırlandı


BOLU (A.A) - Bolu Valisi İbrahim Özçimen, 2012 yılını değerlendirdi.
     Özçimen, Valilik Yedigöller toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, bazı olayların adliyeye intikal etmesi nedeniyle ayrıntılı bilginin basın mensuplarıyla paylaşılmadığını söyledi.
     Emniyet ve jandarmanın yetkilileriyle en az haftada bir defa bir araya geldiklerini belirten Özçimen, Boluda meydana gelen kötü olaylar var. Bu olayları yetkili kurumlar adliyeye intikal ettiriyor. Aynı zamanda bu olaylar yürek parçalayıcı. Bu, benim kızım, oğlum olsaydı, benim babama yapılsaydı derseniz, yaşadığınız dünyadan tiksiniyorsunuz. Olmaz olsun böyle bir dünya diyorsunuz şeklinde konuştu.
     20 yaşındaki bir gencin uyuşturucu ve 15 yaşındaki çocuğun çakmak gazı çekerek öldüğünü ifade eden Özçimen, şöyle konuştu:
     Kolunu kanadını, canını, evladını verenler var. Bunlar gözle görebileceğimiz, dokunabileceğiniz kadar yakın. Bu insanlar için projeler hayata geçiriyoruz. İnsanlar bunları göz ardı etmemeli. Anne babalar çocuklarını okullara okusun, kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye gönderiyor.
     2012 yılında 265 proje hazırlandı ve proje bedeli 3 milyar 950 milyon lira.
     Gazilerin Örnek Hayatı Projesinin hayata geçirildiğini anımsatan Özçimen, proje kapsamında ortaokul 8. sınıf öğrencileri ile lise öğrencilerine gazilerin örnek hayatı, olay anı ve yaşadıklarının anlatıldığını kaydetti.
     Temiz İnsan Temiz Toplum Projesinin 12 Martta başladığını anlatarak, 14 anaokulu, 76 ilkokul, 66 ortaokul ve 42 lisede projenin uygulandığını bildirdi.
     44 farklı spor federasyonunun faaliyetlerine 8 bin 880 lisanslı sporcu ilimizi temsilen katılmış ve başarıyla temsil etmişlerdir diyen Özçimen, 10 farklı spor dalında 41 milli sporcumuz ülkemizi uluslararası müsabakalarda temsil etmektedir. Boluda bugüne kadar farklı spor dallarında 131 milli sporcu yetişmiştir diye belirtti.
     2012 yılı itibarıyla 9 kızıl şahin, 2 karaca ve 1 geyik yavrusu yaralı halde bulunup, veteriner kliniğinde tedavi ettirilerek tekrardan doğaya bırakılmıştır diyen Özçimen, 2012 yılında Bolu ili genelinde başta Gölcük Gölü olmak üzere Abant, Yedigöller, Sünnet, Sülüklü Göl ve Köprübaşı Göletine 690 bin yavru Abant alası bırakılmıştır şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Valisi Özçimen, 2012yi değerlendirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER