Bozkurtta arıcılara seminer

Bozkurtta arıcılara seminer


KASTAMONU (A.A) - Bozkurt ilçesinde arı yetiştiricileri için kredi ve teşvik semineri düzenlendi.
     Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Erden tarafından Halk Eğitim Merkezi konferans salonundaki seminerde arıcılara kredi ve destek projeleriyle ilgili bilgi verildi.
     Ahmet Erden, yaptığı konuşmada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) sağladığı IPARD projesinin arı yetiştiricileri için önemli bir proje olduğunu söyledi.
     Projeyi, arı yetiştiricilerine sağlanan projeler arasında kullanılabilecek en ideal desteklerden biri olarak değerlendiren Erden, Canlı arı alımı dışında hem ekipman desteği hem de kovanların yenilenmesi konusunda yetiştiricilerimiz için çok ideal bir proje dedi.
     Seminere arıcıların davetlisi olarak katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hülya Karaaslan ise arı yetiştiricilerine her türlü desteği sunduklarını belirterek yapılabilecek her çalışmada destek vermeye hazır olduğunu söyledi.
     Seminerin sonunda arıcıların sorularını da yanıtlayan Erdem, kestane balı üretiminin verimliliği için arıcılarında kestane dal kanseri ile mücadele etmesi gerektiğini belirterek, Arı yetiştiricileri olarak sizler de kestane fidanları dikmek suretiyle kanserle mücadele etmelisiniz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Bozkurtta arıcılara seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER