Bozkurtta YGS tatbikatı

Bozkurtta YGS tatbikatı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Bozkurt ilçesinde, üniversiteye üniversiteye hazırlanan öğrenciler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) kurallarının birebir uygulandığı tatbikat sınavına katıldı.
     Bozkurt Çok Programlı Lisesinde yapılan tatbikatta, binaya YGSdeki kurallara göre sabah saatinde gelerek, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra alınan öğrenciler, 24 Martta yapılacak gerçek sınavın heyecanını atmaya çalıştı.
     YGS kurallarının geçerli olduğu tatbikat sınavında, her öğrenciye adlarına düzenlenmiş optik formlarla kalem, silgi ve kalemtıraş verildi. Öğrenciler, cep telefonu, saat, kolye, atkı gibi malzemelerini emanete teslim ettiler.
     Okul Müdür Vekili Recep Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin YGS sınavına daha iyi şartlarda hazırlanmasına katkı sağlamak amacıyla sınav tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirterek, Gerçek sınavda olduğu gibi öğrencilere sınav giriş belgeleri çıkarttık, kimlik ve üst araması emniyet görevlileri tarafından bizzat yapıldı. Optik formlar, sınav kitapçıkları, kurşun kalem, silgi ve kalemtıraşlar öğrencilere verildi diye konuştu.
     Okul olarak YGSye sezon başında hazırlanmaya başladıklarını aktaran Atak, ilk dönem YGSye girecek öğrencileri okuldaki öğretmenlere zimmetleyerek, başarılarından sorumlu tuttuklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ümit Yorulmaz
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bozkurtta YGS tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER