Bozüyükte Metristepe Zafer Yürüyüşü

Bozüyükte Metristepe Zafer Yürüyüşü


BİLECİK (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bozüyük Şubesi, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından İkinci İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü nedeniyle Metristepe Zafer Yürüyüşü düzenlendi.
     ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Kırayoğlu, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Göçmen, CHP Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet ve İşçi Partisi İl Başkanı Niyazi Güner ile CHP Bozüyük İlçe Başkanı Metin Torunun bulunduğu grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
     Daha sonra otobüslerle Metristepe Anıtına çıkan grubun, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşını okunmasının ardından Kırayoğlu, yaptığı konuşmada, şehitliklerde 8 ila 11 yaşındaki Mehmetlerin mezarlarının bulunduğunu bildirdi.
     Kalecik köyünde Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliğinde 12 ve 14 yaşlarındaki Mehmetlerin mezarlarının olduğunu ifade eden Kırayoğlu, şöyle konuştu:
     Dumlupınar Şehitliğine giderseniz, 8 ve 11 yaşındaki şehitlerin mezarlarını göreceksiniz. Biz kolayca diyoruz ki; bu vatanı bize dedelerimiz emanet etti. Bu vatanı 8 ve 11 yaşındaki Mehmetlerden emanet aldık. Ne yazıktır ki, bu emanete bizim kuşaklarımız yeterince saygı gösteremedi. Bu bakımdan başımız eğik.
     Göçmen de 8 sendika olarak 2000 yılından beri Cumhuriyetin değerlerine ve kazanımlarına, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet ve parlamenter sisteme sahip çıkmak adına bulundukları sendikalardan ayrılarak Birleşik Kamu İş Konfederasyonunu kurduklarını hatırlattı.
     Karaahmet ise Türkiyenin yerel seçimlerde önemli bir sınav vereceğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Metristepe Anıtı önünde grup, fotoğraf çektirdi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bozüyükte Metristepe Zafer Yürüyüşü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER