Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Sertlerin istifa

Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Sertlerin istifa etmesi -TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: Bu şartlarda hizmet üretmenin imkanı kalmadığını düşünüyorsa kararına saygı duymaktan başka yapacak bir şey y


BİLECİK (A.A) - TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Sertlerin istifasına ilişkin, Bu şartlarda hizmet üretmenin imkanı kalmadığını düşünüyorsa kararına saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok dedi.
     Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlunun daha önce başka bir siyasi partide siyaset yaparken yaklaşık 2,5 yıl önce AK Partiye katılım talebinde bulunduğunu ve o dönem çalışma prensipleri ve ilkelerini ortaya koyduklarını bildirdi.
     Bu ilkeler doğrultusunda uyumlu çalışma anlamında iki belediye başkan yardımcısını Berberoğlunun yanında ortak bir kararla görevlendirdiklerini belirten Poyraz, şöyle devam etti:
     Tabii ki, yaşanan süreçte çalışma prensipleri noktasında ihtilaflarımız oldu. Bu ihtilaflarımızı zaman zaman gidermeye çalıştık. Belediye Başkanımız Berberoğluna birkaç defa bu noktadaki önerilerimizi de götürdüm. Ancak özellikle son dönemde aslında ciddi anlamda konuşulması gereken hususlar olduğu ortaya çıktı. Birkaç defa Berberoğlu ile bu konuları paylaşmış olmamıza rağmen süreç bugüne kadar geldi. Belli konularda gerek savcılık gerekse İçişleri Bakanlığınca soruşturma ve incelemeler başlatıldı. Açıkçası birtakım hususların hukukun genel kuralları çerçevesinde işlemesi noktasında da olayların sürecini takip ettik. AK Parti Genel Merkezi olarak da bu konularla ilgili bir inceleme başlatıldı ve geçtiğimiz haftada Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız, Bozüyüke gelerek, gerek doğrudan doğruya vatandaşlarımızla gerekse de konulara hakim olan bazı arkadaşlarımızla görüşmeler yaptı. Hazırlayacağı rapor, Genel Başkanımıza ve Merkez Karar Yürütme Kuruluna sunulacak.
    
     -Nihai karar partimizin yetkili kurumlarınca verilecektir-
    
     Poyraz, süreç devam ederken, Sertlerin bu şartlarda çalışma ve hizmet üretme imkanı kalmadığını kendilerine bildirdiğini anlattı.
     Kendisinin, Berberoğlunun AK Partiye katılımı ve sonrasındaki süreçte temel amaçlarının, milletimize dürüstçe, fedakarca hizmet üretmek olduğunu ifade ettiğini söyledi.
     Poyraz, sonuçta Sertlerin gerekli görüşmeleri yapıp istifa kararı aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bozüyükü konuşuyorsak, yerel anlamda Bozüyüke bir hizmet üretme imkanımız varsa ve partimizin belirlediği ilkeler çerçevesinde bu hizmeti üretme anlamında ne yapılacaksa onu yapma gayreti içinde olduk. Ancak bu hizmeti üretme, yapma noktasında da artık o ortak payda kalmadıysa o birliktelikleri sürdürmenin anlamı yok. Bu, şu anlama gelmesin; parti olarak kurallarımız ve kurumlarımız var. Başlayan süreçler de bu kurumlarımızca kurallar çerçevesinde sürdürülecektir ve nihai karar partimizin yetkili kurumlarınca verilecektir. Bu karar ne olur- Onu bugünden söylemek mümkün değil. Bu şartlarda hizmet üretmenin imkanı kalmadığını düşünüyorsa kararına saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.
    
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Sertlerin istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER