Bu köyde her şey imece usulü

Bu köyde her şey imece usulü yapılıyor -Burdurun Kemer ilçesine bağlı Belenli köyünde, yaşayanlar tüm işlerde imece usulü çalışıyor -Köy halkı bugüne kadar köyün kanalizasyon, içme ve arazi sulama şebekelerini, yollarını, su depo


BURDUR (A.A) - Murat Çoban - İmece kültürü, Burdurun Kemer ilçesine bağlı Belenli köyünde halen yaşatılıyor.
     Belenli köyü sakinleri, köyü ilgilendiren tüm işleri, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden birlik ve beraberlik içinde yapıyor. Köy camisinden yapılan imece çağrısıyla toplanan köylüler, birlikte çalışarak, işlerin hem kısa zamanda hem de en az maliyetle tamamlanmasını sağlıyor.
     Köy Muhtarı Fahri Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son olarak köy lojmanını imece usulüyle yaptıklarını kaydetti. Daha önce de cami lojmanını birlikte tamamladıklarına dikkati çeken Şimşek, Köyde yapılması gereken tüm işleri imece usulü ile tamamlıyoruz. Devletimizden 1 kuruş bile yardım almadan, imece usulü para toplayıp yine imece usulü çalışarak işlerin üstesinden geliyoruz. Çünkü, bu bizde süregelen bir gelenektir ve devam edecektir dedi.
     Şimşek, imece yoluyla köyün fosseptik çukurunu, kanalizasyon şebekesini, içme ve arazi sulama şebekelerini, su depolarını, yol çalışmalarını, mezarlık temizlemelerini, ark ve su yollarının temizliklerini yaptıklarını belirtti.
    
     -El birliğiyle çalışmak iyi oluyor-
    
     Köy sakinlerinden Naile Bozdemir, ev işlerinin yanında köy için yapılan imece çalışmalarına da katıldıklarını anlattı. Birlikte yapılan işlerin kolayca tamamlandığını söyleyen Bozdemir, El birliğiyle çalışmak iyi oluyor. Hepimiz geliyoruz, hepimiz çalışıyoruz, hepimiz yiyip, geziyoruz dedi.
     Köyün Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Özçelik, Belenlinin köklü bir tarihi olduğunu, bu nedenle imece geleneğinin de halen yaşatıldığını dile getirdi. Özçelik, Köyü ilgilendiren konularda kim ne kadar görüş farklılığında olursa olsun herkes birlik ve beraberlik içinde elini taşın altına koyar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Bu köyde her şey imece usulü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER