Bu mahallede herkes Yaşar

Bu mahallede herkes Yaşar -Kastamonunun Taşköprü ilçesi Yukarıemerce köyüne bağlı 8 hanenin bulunduğu 60 nüfuslu Çarıklı Mahallesinde ikamet edenlerin hepsinin Yaşar soyadını taşıması dikkati çekiyor


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü ilçesi Yukarıemerce köyüne bağlı 8 hanenin bulunduğu 60 nüfuslu Çarıklı Mahallesinde ikamet edenlerin hepsinin Yaşar soyadını taşıması dikkati çekiyor.
     Yukarı Emerce Köyü Muhtarı Abdullah Eligüzeloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede sadece Yaşar ailesinin yaşadığını, ancak aralarında akraba evliliğinin yapılmadığını söyledi.
     Mahallede yaşayanların birbirleri ile amca çocukları olması nedeniyle, aynı soyadını taşıdığını vurgulayan Eligüzeloğlu, sadece mahalledeki cami imamının soy isminin farklı olduğunu belirtti.
     Mahallede herkesin aynı soy ismine sahip olmasının, başka yerlerden gelenleri şaşırttığını aktaran Eligüzeloğlu, Mahallenin nüfusu yaz aylarında artıyor. Mahalle sakinlerinin oğulları, kızları büyük şehirlerde yaşıyor. Tatillerde geliyorlar. Memurlar ve öğrenciler dışında, mahalleden kimse göç etmedi diye konuştu.
     Eligüzeloğlu, vatandaşların soy isimlerinin yanında isim benzerliklerinin de bulunduğunu, ancak buna rağmen isim ve soy isim benzerliği nedeniyle resmi kurumlarla fazla bir karışıklığın yaşanmadığı kaydetti.
     Mahallenin en yaşlısı olan 73 yaşındaki Yaşar Yaşar ise soyadı kanunun verildiği yıllarda köyde yaşayan herkesin Yaşar soy ismini aldığını hatırlatarak, Ailemde benden önce doğan bütün kardeşlerim öldüğü için, benim yaşamam için Yaşar adını vermişler. Özellikle resmi dairelerde ve adımı söylediğim ortamlarda duyanlar buna şaşırıyor dedi.
    
     Muhabir: Esra Karamuk- Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bu mahallede herkes Yaşar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER